С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Рехабилитират 13 улици

 

1 333 371 лв. ще вложи община Нови пазар в рехабилитацията на 13 улици в града. Това съобщи кметът Ивайло Камаджиев по повод старта на проекта, финансиран с европейски средства. За рехабилитацията на ул. „Хаджи Димитър“ ще бъдат вложени 169 861 лв., а ремонтните работи ще продължат 130 дни. За ул. „Г. Бенковски“ ще отидат 92 830 лв. и ще се работи 120 дни. За рехабилитацията на ул. „Княз Борис“ ще бъдат платени 273 052 лв. и ще се работи 150 дни.

164 035 лв. ще бъдат вложени в двете улици „Марица“ и „Витоша“, където строителните дейности ще продължат 130 дни. 194 813 лв. ще бъдат вложени за рехабилитацията на ул. „Македония“, където ще се работи 140 дни, 278 261 лв. ще  струва рехабилитацията на ул. „Плиска“, а строителството ще продължи 150 дни. За ул. „Трети март“ са предвидени 12 078 лв. и строителство 90 дни и за ул. „Стара планина“ рехабилитацията ще е за 148 152 лв., а ремонтите ще продължат 130 дни.

На рехабилитация ще бъдат подложени още участъци от ул. „Цар Освободител“ – от ул. „Венеция“ до кръстовището до джамията, както и ул. „Братя Миладинови“ – от съда до централата. Средствата за тях са 200 000 лв. с ДДС, които са от предходната година.

Успоредно с рехабилитацията на улиците и тротоарите, ще бъдат санирани  короните на дърветата и коригирани техните корени, за да не се надигат тротоарните настилки, коментира Камаджиев.

Според новопазарския кмет с реализацията на този проект отговаря на критиките на гражданите за състоянието на пътната мрежа. „Радвам се, че за първи път от десетилетия насам подобна амбиция за ремонт на толкова много улици, ще бъде осъществена в рамките на 1 година“, каза кметът.

„В управлението на една община много е важно какви приходи и какви разходи ще има, много е важно и общинската администрация да работи и да събира в общинската хазна дължимите данъци. Но също толкова е важно и  и как се харчат парите на данъкоплатците, къде и за какво отиват парите на новопазарчани“, смята градоначалникът.

Камаджиев изрази очакване за разбиране от страна на своите съграждани, защото при тези мащабни ремонти движението в града ще бъде затруднено, ще има затворени улици, но уверява, че гражданите ще бъдат навреме информирани.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *