Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 324

Респект в Ивански

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност се проведе в шуменското село Ивански, полицейски екипи следиха за недопускане на престъпления от общ характер в селото, съобщи говорителят на ОДМВР – Шумен Ася Йорданова.

На изградените четири контролно-пропускателни пункта бяха проверени 64 моторни превозни средства и 95 местни жители и преминаващи през населеното място. Други 14, за които има данни, че са извършвали престъпления са били проверени в рамките на операцията, която се проведе под ръководството на окръжната прокуратура в Шумен. Образувани са две производства- бързо и досъдебно. Дърва за огрев без редовно писмено позволително били открити и иззети от  имот на 56-годишен местен жител.

Проверката е извършена съвместно със служители на РДГ. В следобедните часове в дома на 31-годишен мъж от Ивански  криминалисти намерили около грам бяло прахообразно вещество- по негови данни „амфетамин“. Веществото е иззето и предстои да бъде лабораторно изследвано. Мъжът е задържан в РУ- Шумен, за престъпление по чл. 354 в ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство. Констатирани са 12 нарушения. Установени са 75 нарушения на скоростните режими.

Служители на сектор Икономическа полиция към областната дирекция са извършили съвместни проверки със служители на ОДБХ в два търговски обекта. Иззети са 57 килограма негодно месо за унищожаване. Съставени са 2 акта за установени административни нарушения.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *