Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 706

Ремонт в 6-а ясла

 

Заради неотложен ремонт на отоплителната инсталация, от 8 до 12 юли в Детска ясла №6 ще бъдат сформирани две сборни групи за децата, а от 15 юли до 2 август цялата ясла ще бъде затворена. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен. Заради течове старата и амортизирана система ще бъде подменена с нова. Подготовката за ремонтните дейности започва от понеделник. Очаква се ремонтът да продължи до втори август и детската ясла да отвори врати отново на пети август.

Заместник-кметът по социална политика и здравеопазване Светлана Маркова проведе среща с директорите на детските ясли в града. На нея беше направена организация за настаняване на децата, чиито родители не могат да ги задържат вкъщи.

Грозданка Симеонова, директор на ДЯ №6

Според  директора на яслата Грозданка Симеонова ремонтът е бил заложен още от миналата година, не е авариен ремонт и всички родители са предупредени.  „Посменно затваряме две групи, при 4 действащи, работим само в едното крило на яслата. През първата седмица от 8 до 12 пренасочваме децата към сборните групи, а от 15 до 31 юли затваряме цялата детска ясла и ще се извършват ремонтни работи навсякъде из цялата ясла. Децата, които няма кой да ги гледа, ще бъдат пренасочени към ДЯ №5 „Буратино“, ДЯ №4 „Радост”, ДЯ №11 „Тракийче“ и ДЯ №13. Колегите казаха, че могат да осигурят до 30 места за пренасочване. Това е добро решение, ремонтът съвпада с обявената предварително почивка от две седмици за едната от групите, а и е отпускарски сезон и мисля, че нито едно дете няма да остане на улицата. От днес започваме организация и насочваме децата първо към най-близките ясли“, коментира Симеонова.

От Общината уточниха, че пред завършване са строителните работи в Детска ясла №5 – “Буратино”. Там е поставен нов газов котел и е подменена отоплителната инсталация.

От общинската администрация се обръщат към родителите да проявят търпение, докато текат ремонтните дейности.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *