Одобрявате ли действията на служебното правителство?

or

гласували: 83

Ремонт в патронажа

С пълна сила тече ремонтът в Домашен социален патронаж в Нови пазар, съобщиха от администрацията на общината, където очакват скоро една стара социална институция, забравена от много години и изоставена на произвола на времето да се прероди.

Ремонтът на патронажа се оказал предизвикателство за общинската администрация. Оказало се, че базата е толкова остаряла, че само пълно сриване и изграждане наново можели да променят незавидното й положение. Кухненската техника и оборудването били на нивото на миналия век.

Кметският екип на Община Нови пазар предприел действия за ремонтиране и обновяване на материалната база и остарялото оборудване за кратки срокове. Намерението е да се  повиши капацитетът на патронажа с още 250 потребители на социалната услуга. Амбициозната цел е да бъдат включени всички възрастни хора от територията от общината, които се нуждаят от специални грижи и отговарят на условията за това. “Тази услуга е изцяло отговорност на Общината, както и заплатите на персонала, транспорта и услугата, оборудване, електроенергия, вода – на практика всичко.” – коментират от общината.

Основна дейност е задоволяване на основните жизнени потребности, чрез предоставяне на социални услуги в обичайната домашна среда с цел подобряване качеството на живот на хора в неравностойно положение от Община Нови пазар и намаляване на риска от зависимост от институционален вид грижи.

„Въпреки трудностите сме си поставили краен срок, който е 14-и септември 2020 година.” – обясни Златина Таскова, зам.-кмет на община Нови пазар, в чийто ресор са и хуманитарните дейности.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *