Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

Ремонтират Върбишкия проход

В инвестиционната програма на АПИ за 2022 г. е заложена процедура за изработване на технически проект за основен ремонт на 13,4 км. на път I-7 на територията на област Шумен. Това е участъкът от хижа Върбишки проход до границата с област Бургас. Това става ясно от писмо на Агенцията до кмета на Община Върбица инж. Мердин Байрям. Това на практика слага край на 11-годишната сага и борба на инж. Байрям за реконструкция на този толкова важен за района път, отварянето на който ще допринесе за развитието както на икономическите връзки, така и на туризма. Пътят през Върбишкия Проход (път I-7) е най-краткият път от границата с Румъния при ГКПП Силистра- Кълараш до границата с Република Турция при ГКПП Лесово – Хамзабейли и се явява най-пряката връзка между Северна и Южна България и страните от централна Европа до Близкия изток.

Инж. Мердин Байрям

През годините инж. Байрям бе инициатор на безброй срещи, изпратил е стотици писма до всички оторизирани държавни институции, които оставаха без внимание и какъвто и да е отговор. Инж. Байрям инициира срещи с кметовете на близките до границата с Шуменска област бургаски общини, стараеше се и успяваше през цялото това време този път, който е на територията на Върбишката община, да бъде проходим, а това доведе и до завръщането на републиканското Рали “Стари столици” при своите почитатели в нашия Балкан, припомнят от пресцентъра на Община Върбица.

Изработването на технически проект е първата задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи, пишат от Агенцията. Проектът ще определи конкретните ремонтно-възстановителни дейности на трасето, прогнозната стойност на строителните работи и срокът им за реализация. При готов проект ще може да се премине към открити процедури по Закона за обществените поръчки, пише още в писмото на Агенцията до кмета инж. Байрям. Оттам уверяват, че са предприети всички необходими дейности за ремонт на прохода, с което ще се възстанови движението през него.

С решение на АПИ Върбишкият проход бе затворен за движение за всички превозни средства през октомври 2012 г.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *