С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Реконструкция на “Българанов”

IMG_3482“Бостъна” не е същия. Пет нови площадки бяха завършени в рамките проекта “Шумен по-добро място за живеене” в кв. “Боян Българанов”. Лентата на една от тях преряза днес кметът Красимир Костов. Общата стойност на проекта за обновяване на кварталите е 8.1 милиона лева.

 
“От много години общината не е инвестирала сериозно тук и се радвам, че по тази оперативна програма започваме промяната на нашите жилищни райони. Това са много асфалтирани улици, ремонтирани тротоари, паркоместа, два километра велоалеи, три спортни и пет детски площадки и всичко това показва, че тази промяна хората я приемат с удоволствие и радост. Само че аз искам да допълня, че трябва и да я пазим.” – обяви при откриването на една от площадките кметът Костов.

 
Целта на проекта ” “Шумен по-добро място за живеене” беше формулирана като “повишаване атрактивността и подобряване качеството на градската среда в град Шумен като предпоставка за осигуряване на устойчива и екологична градска среда за по-високо качество на живот и интензифициране на социалните контакти”, а работите по него предвиждаха обновяване на градски зони в кварталите “Тракия”, “Добруджа”, “Боян Българанов” и “Дивдядово”.

 
Специално в “Боян Българанов” работата включваше ехабилитация и подмяна на 10 хиляди квадратни метра плочки, 2 километра велоалея, 13 хиляди квадратни метра рехабилитирана улична мрежа, 3 обновени спортни площадки и 5 детски. Изпълнител на този лот беше фирмата “Барс” АД, а вложените средства само в “Боян Българанов” са 1.7 милиона лева.

 

 

Граждани благодариха на кмета, други му се оплакаха, че децата вдигали шум по площадките.

Граждани благодариха на кмета, други му се оплакаха, че децата вдигали шум по площадките.

IMG_3488

IMG_3480

 

Коментари

  • учител юли 31, 2015 в 1:15 am

    Нямах предвид членуването на прякора, а на …не е същияТ.” Съставно именно сказуемо е в случая. Е?

  • Учител юли 29, 2015 в 11:47 am

    „Бостъна“ не е същия. Пет нови площадки бяха завършени в рамките проекта „Шумен по-добро място за живеене“ в кв. „Боян Българанов“.
    Красииии, губят ми се нещо един пълен член и един предлог “на”. А?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *