С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,081

Реколта в риск

Полицията предприема превантивни мерки за опазване на селскостопанската реколта.

Във връзка с опазване на селскостопанската продукция, на територията на ОДМВР-Шумен през август са проведени 10  специализирани полицейски операции, по време на които са проверени 264 пътни превозни средства, съобщават от пресцентъра на полицията. Съставени са 38 акта за установени административни нарушения, съставени са 45 глоби с фиш. 24 са проверените земеделски кооперации и складови обекти.През  този период не са установени сключени некоректни сделки /измами/ във връзка с реализация на селскостопанска продукция. За периода на територията на ОДМВР- Шумен са регистрирани четири престъпления, свързани с кражба на селскостопанска продукция.

116 работни срещи с кметовете на населени места и 94 с управители на фирми и земеделски производители са провели през месец август служители на ОДМВР-Шумен. Предприемат се мерки по организацията за охрана на посеви, местата за складиране на зърно и осъществяване на контрол по изкупуване на селскостопанска продукция, съобщават от пресцентъра на полицията.

През месеца са осъществени 31 работни срещи с ръководствата на частни охранителни фирми и звената за самоохрана, ангажирани с охраната на селскостопанската продукция за засилване на тяхната бдителност при осъществяване на дейността и регламентиране реда за обмен на информация.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *