Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 585

Ред за пенсиите

Териториалното поделение на НОИ – Шумен информира, че към пенсиите за месец април ще се изплати еднократна допълнителна сума от 40 лв. Съгласно Постановление № 53 от 26.03.2020 г. на Министерски съвет, право на допълнителна сума от 40 лв. имат всички пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2020 г. е в размер до 363,00 лв. включително.

Изплащането на сумите чрез пощенски станции ще бъде извършено в периода от 7-ми април (вторник) до 23-ти април (четвъртък), съобразно изготвен график, предварително обявен във всяка пощенска станция. Графикът обхваща периода до 16 април, а допълнително между 21 и 23 април ще бъдат изплащани пенсиите на пенсионерите, които не са успели да получат пенсиите си преди Великден.

Във Връзка с обявеното извънредно положение в пощенските станции ще бъде създадена организация за приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работното време до 12:00 часа. За да се избегне струпването на хора, е препоръчително клиентите под тази възраст да посещават клоновете на „Български пощи“ ЕАД извън този времеви период.

С цел опазване на тяхното здраве и това на служителите, клиентите трябва:

В случай, че клиент е възпрепятстван да посети пощенската станция за получаване на пенсията си, за периода на въведеното извънредно положение „Български пощи“ ЕАД предоставя възможност за:

Преводите на априлските пенсии по платежните сметки на пенсионерите, които получават парите си чрез доставчици на платежни услуги, лицензирани от БНБ и клонове на доставчици на платежни услуги, осъществяващи дейност на територията на страната/банките, ще бъдат извършени на 7-ми април 2020 г.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *