С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Рали “Стари столици”

31 заявки за участие са подадени за “Рали Стари столици” – всички са силни и водещи състезатели. Това заяви директорът на състезанието Савко Панайотов на брифинг днес в Община Шумен.  Това е 49-тото издание на единственото рали в България, което не е прекъсвано никога и не е сменяло името си. Състезанието ще се проведе на 1 и 2 септември.
Очакваме силни представяне, защото много състезатели се готвят за държавно първенство, каза Савко Панайотов. Той допълни, че е трудно да се организира такова състезание и изтъкна като най-важна част от него  безопасността на зрителите. Той помоли да се спазват инструкциите и да не се навлизат в трасето, както и да не се стои на забранените от организаторите места.

Общата дължина на трасето е 221 километра, като 81 от тях са състезателни. Те са разделени в 9 етапа.
Откриването на ралито е в събота от 12,30 часа пред сградата на Община Шумен. В 13.43 тръгва първият автомобил в първия етап – Лозево. Следват скоростните отсечки Пивовара 1 и Пивовара 2.

Първият състезателен ден завършва с етапа на пл. България от 17 ч.

В събота от 9,25 часа започва етап Ардашес 1 и Новосел 1. След Ардашес 2 и Новосел 2, състезанието завършва с последния етап – Шуменска крепост от 14 часа.

Нашето рали, за разлика от други е с по-късото трасе, но това го прави по-интересно, защото през цялото време на състезанието има интрига, обясни Савко Панайотов и допълни, че в по-дълги състезания, когато се натрупат разлики в първите етапи, темпото спада. Тук до предпоследния етап не е ясно кой ще е победител,  допълни той.

 

В ралито за трета поредна година влиза етапът на пл. България, а за втори път ще има макадамова отсечка – близо до Ловната хижа. Това според организаторите прави надпреварата по-атрактивна.

Петър Минев, председател на АСК „Стари столици” уточни, че шуменският клуб поради липса на средства  ще участва само с двама състезатели – № 22 – Красимир Кръстев и № 27 Добромир Дочев. Поради липса на средства Мартин Сурилов няма да участва допълни Минев.

20 полицаи и 34 служители на общинската фирма ще охраняват състезанието, каза началникът на охраната на състезанието Йордан Дундаков от ОД на МВР. Той определи организацията като перфектна, но уточни, че това засега е само на хартия. Оценка ще дам в края на състезанието, допълни той като изрази надежда то да премине безпроблемно и безаварийно.

Общината подпомага ралито традиционно с 15 000 лв., които отиват основно за охрана, казаха организаторите. Другият голям спонсор на състезанието е шуменската фирма „Примекс”.

Повече подробности за ралито: http://www.rallystaristolici.com/site/

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *