Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 155

Рали „Стари столици“


Шумен отново ще бъде домакин на най-старото рали в България „Стари столици“. Тазгодишното 51-во издание на автомобилното състезание ще се проведе на 9 и 10 октомври, събота и неделя. Скоростната надпревара е последен кръг от националния рали шампионат.Към момента заявки за участие са подали 11 български екипажа. Сред тях сапилотът Мирослав Ангелов и неговият навигатор Георги Гаджев с автомобил Шкода Фабия, които спечелиха юбилейното 50-о издание на състезанието през миналата година. Тандемът Ангелов и Гаджев се завръща на пистата само няколко дни, след катотриумфира врали „Сърбия“, което се проведе от 24 до 26 септември.
Очаква се в „Стари столици“ да участват най-добрите български автомобилни състезатели. Тази година целият щаб на ралито, сервизният парк, откриването и церемониалният старт на надпреварата, както и награждаването на победителите ще бъдат позиционирани в района на зала „Арена Шумен“. Маршрутът на състезанието ще премине през териториите на Шумен, Велики Преслав и Върбица, а общата дължина на отсечките е 101,40 км. Скоростните етапи са 10 и са разпределени в двата дни на ралито. Общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ подготвя трасето на територията на община Шумен, по което ще се проведе състезанието.
Заявки за участие в тазгодишното издание на рали „Стари столици“ се подават до 4 октомври на имейл адрес:staristolici@abv.bg. Образец на заявката за участие е качена на сайта:http://rallystaristolici.com/staristolici/. Основен организатор на състезанието е Автомобилен спортен клуб „Шумен аутоспорт“ със съдействието на Община Шумен и спонсори.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *