С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,884

Рали планинско изкачване

Автомобилното състезание „Планинско изкачване Шумен 2023“ ще се проведе на 8 и 9 април в Шумен. Ралито е първи кръг от националния шампионат по планинско изкачване и е посветено на емблематичния шуменски пилот Валерий Великов. Заявки за участие в състезанието могат да се подават от 27 март (понеделник) на имейл адрес: staristolici@abv.bg, като крайният срок за записване е 2 април. Списъкът с всички участници ще бъде публикуван на 5 април на сайта на АСК „Шумен аутоспорт“ и във фейсбук страницата на ралито.

Официалното откриване е на 8 април от 12.30 часа пред паметника на Валерий Великов до входа на парк „Кьошковете“. Преди това от 8.30 до 11.30 часа в сервизния парк на ул. „Раковски“ (автобусния обръщач – „Мечката“ и паркинга) ще бъде извършен техническият преглед на автомобилите. От 13.30 часа ще започнат тренировките в три манша.

На 9 април началото на състезанието е от 10.00 часа. Автомобилите ще стартират от входа на парка „Кьошковете“ и ще преминат през местността „Хижата“. Финалът е след вила „Пазачница“ в посока към Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“.

Състезанието се организира от Автомобилния спортен клуб „Шумен аутоспорт“ и Автомобилната федерация на България (АФБ) със съдействието на Община Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *