С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

Ралица от Шумен

Ралица Белчева

Млада юристка от университета “Кеймбридж” избра за летния си стаж правния отдел в Североизточното държавно предприятие, хвалят се от там.

Преди няколко дни Ралица Белчева успешно приключи първата си година в престижния университет и се завърна в родния Шумен, за да се запознае и с българската правна система. През 2016 г., преди да замине за Великобритания, тя е следила интересни дела в административния съд, но сега е решила да разбере как на практика законите се прилагат в една българска фирма.

“През следващата учебна година ще изучавам дисциплина, която сравнява континенталното с британското право и стажа в СИДП ще ми бъде от полза. Има важни детайли в двете системи, които ги разграничават една от друга и за мен ще е важно да открия тези разлики, защото английското оценяване на студентите не е само върху написаното в учебниците. За да имаш отлична оценка, трябва да надградиш много върху това, което си слушал по време на лекции и после си прочел в учебниците”, обяснява Ралица.

През следващите дни младата юристка ще се запознае с казуси, които са били решавани от юристите на СИДП, както и със закони, в които са залегнали общоевропейски практики. След завръщането си в университета тя ще представи пред преподавателите и колегите си наученото в предприятието, както и най-интересните дела, по които е работила през ваканцията.

Ралица признава, че засега не е мислила къде ще работи след завършването си (защо не и в СИДП), но се надява всичко, което ще прави, да бъде в полза на България. “Все някой трябва да направи съдебната реформа в страната ни и младите хора сме на ход”, вярва момичето.

Коментари

  • стоянов август 25, 2017 в 11:43 am

    Завършила в Кеймбридж и после в България-забравете ай на бас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *