Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 155

Разширяват патронажната грижа


Нов проект „Патронажна грижа+” ще стартира Община Шумен. Той обединява досегашните компоненти на патронажната грижа и надгражда предоставените услуги. Проектът ще стартира на 23 ноември и ще продължи 12 месеца.
От предлаганите услуги могат да се възползват възрастни хора над 65 години, самотно живеещи, хора с увреждания, самотни родители на деца до 12 г. Услугата ще бъде почасова и ще обхваща освен познатите досега дейности по доставка на хранителни продукти, плащане на сметки, административни услуги срещу заплащане от потребителите, ще бъде включена и опция превенция на Ковид 19, чрез която ще бъдат осигурявани предпазни средства, дезинфектанти и др., потребителите ще бъдат обгрижвани и от здравни работници и психолози, каза зам.-кметът по социални дейности и здравеопазване в община Шумен д-р Светлана Маркова, която на пресконференция днес представи проекта.
Услугите ще се заявяват при назначен диспечер от 23 ноември нататък на тел. 0878 261 214. По проекта ще работят над 50 здравни и социални работници, които ще обслужват нуждаещите се от патронажна грижа.
Възрастните и самотно живеещи хора могат да се възползват и от проекта „Топъл обяд” , който е удължен до 10 декември. По него засега община Шумен обгрижва 650 души – 515 в 28-те малки населени места и 135 в Шумен. Топлият обяд се предлага в индивидуални еднократни опаковки в пунктовете в кв. „Тракия” /пенсионерски клуб/ и в кв. „Б.Българанов” в сградата на ЦОП. За трудноподвижните хора храна се разнася и по домовете, уточни д-р Маркова.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *