Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 387

Разширяват две градини


Обществени поръчки на Община Шумен за разширението на две детски градини са в ход. Финансирането е по програма на МОН и за двете заведения министерството е отпуснало на общината малко над 1 млн. лв.
Само един е кандидатът за изпълнител на поръчката за реконструкция на ДГ „Братя Грим” стана ясно след приключването на обявения срок за кандидатстване и отварянето на офертите днес в Община Шумен. Това е шуменската фирма Е-ПЛАНТ ООД.
Обществената поръчка е на стойност 480 000 лв. без ДДС, а проектът е „Инженеринг-проектиране, строителство и авторски надзор на обект:„ Изграждане на нова сграда Корпус 3 към детска степен „Братя Грим“- гр. Шумен. В новия корпус ще бъдат настанени още две групи на градината, ще бъдат обособени и кабинети за логопед, психолог, медицински кабинет и методически кабинет. Такива са изискванията по наредба, всяка градина трябва да има такива кабинети, но поради липса на помещения досега нямахме, коментира директорът д-р Евгения Михова.


Обявена е и обществената поръчка с предмет: „Инженеринг (Проектиране, авторски надзор и строителство) на обект: „Преустройство на помещения на ДГ „Щурче“ и пристройка на два етажа за две нови групи” гр. Шумен.
Общата стойност на поръчката за изпълнение на всички видове дейности по предмета на договора е 644 390 лв. без ДДС. Крайният срок за подаване на оферти е 27 септември 2021 (понеделник), до 23:59 ч. Отварянето им ще стане на 28 септември 2021 (вторник), в 14:00 ч.
Инвестиционното намерение на Община Шумен е да се извърши преустройство на помещения на ДГ „Щурче“ и да се изгради пристройка на два етажа, в която да се настанят две нови групи. Ще бъде извършено отводняване на двора, изграждане на две нови детски площадки и възстановяване на останалите шест, ако бъдат засегнати по време на строителството. Инвестиционното намерение предвижда още новопроектираната сграда да се свърже със съществуващата посредством топла връзка.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *