Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 1,017

Разстрел на приятел

Присъда от 18 години затвор постанови Бургаският окръжен съд срещу 33-годишния шуменец Иван Петров, който през ноември 2019 година застреля с автомат “Калашников”  в кв. Долно езерово приятеля си Петър Валериев. Петров трябва да заплати на малолетната дъщеря на убития сумата от 150 хиляди лева за причинени неимуществени вреди, на родителите му по 90 хиляди лева, а на брат му и сестра му по 80 хиляди лева. Делото се гледа в Бургас по съкратената процедура, без разпит на свидетели и вещи лица.

Обвинението искаше за родения в Шумен мъж, който от известно време живеел в морския град, доживотен затвор. Според разказа на прокурора убитият и обвиняемият  са се познавали отдавна, като са работили в София на различни строителни обекти. Петър нямал постоянна работа и изпитвал финансови затруднения, още повече, че имал пристрастие към хазарта и наркотиците.

Има данни, че преди години година двамата са извършили поне два въоръжени грабежа през 2015 в Айтос и през 2016 в София. И в двата случая било използвано огнестрелно оръжие. Парите от тях обаче били бързо похарчени в казино. По тази причина Петър често взимал пари от Иван, а при последната им среща поискал по-голяма сума. От своя страна Иван сметнал, че приятелят му ще продължи да го изнудва за пари, с аргумента, че може да го издаде за грабежите и взел решение да го убие.

Уговорил му среща на пусто място, близо до началото на квартал „Долно езерово“ и Петър се съгласил. Дотам подсъдимият се придвижил с велосипед, като носел със себе си автомат калашников, скрит под якето. По време на срещата, в момент, в който пострадалият се навел напред, Иван възпроизвел смъртоносният изстрел в сърцето на жертвата си. Убиецът взел личните вещи на убития, за да не бъде разпознат и ги оставил наблизо, а тялото покрил с клони. Оръжието скрил  на тревисто място и  си тръгнал. На следващият ден обаче, преценил, че е оставил трупа на видно място и се върнал на местопроизшествието. Издърпал тялото по пътеката до дерето и го покрил с растителност. Трупът бил намерен от бургаско семейство.

“Той не уби само брат ми, а цялото ни семейство. Заслужаваме обяснение от него. Майка ми и баща ми не са добре, затова не са тук” – заяви пред съда сестрата на жертвата. По време на процеса обаче обвиняемият не пожела да говори, нито да се извини на близките или да изрази съжаление за стореното.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *