С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Разпределят пари от фонд „Култура“

6 700 лева от фонд „Култура“ ще бъдат допълнително разпределени за финансиране на нови 13 проекта в направление „Творчески Шумен“, съобщават от пресцентъра на общината.

През месец септември тази година беше обявена втора сесия на Общинския фонд „Култура“, тъй като фондът разполагаше с остатък от средства за одобрени, но нереализирани предложения. Условието беше кандидатите да представят по един проект, а исканата сума да е до 800 лева.

С предоставените средства ще бъдат подкрепени издаването на юбилеен алманах на СУ „Сава Доброплодни“, изложба в памет на шуменската художничка Милка Папазова, изработката на народни носии за самодейците към НЧ „Просвета-1880“ в село Ивански, създаването на аудиотеатър за хора със зрителни увреждания и др. Фондът ще подпомогне издаването на книгата на доц. Стела Дончева, посветена на производството на имитативни византийски монети в Първото българско царство, както и изложбата от живописни и графични платна и предмети на Биляна Василева. Пълната информация за одобрените проектни предложения е публикувана на интернет страницата на Община Шумен в раздел „Култура, младежки дейности и спорт“ – секция „Култура“.

Общо 68 проекта за близо 60 000 лева са финансирани със средства от Общинския фонд „Култура“ през 2022 година.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *