С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 498

Разпад в ИТН – Шумен

Анатоли Стрелков /вляво/ и Владимир Дичев представиха проекта си за транспортна схема, на който ИТН не обърнали внимание.

Проекта си „Транспортна схема на район Лудогорие“, която обхваща Шумен, Разград и Търговище, представиха днес бившият член на ИТН Анатоли Стрелков, който има специализация по транспорт и Владимир Дичев, АйТи специалист – член на ИТН, с намерение да напусне партията. Причината проектът да бъде представен първо пред медиите в Шумен, е свързана с нежеланието на ИТН да направи стъпки за евентуална негова реализация, като се има предвид, че средства по Зелената сделка има достатъчно.

Проектът предвижда изграждане на транспортна схема, която свързва трите области и 8-те индустриални зони, както и старите столици Плиска и Преслав и светилището Мадара. Инициаторите предлагат без изграждане на нова инфраструктура, а със закупуване на електрически жп мотриси и автобуси всеки служител да може да стигне до работното си място във всяко предприятие или индустриална зона, както и до трите селища свързани с историята ни. Трябват 9 електрически мотриси и съответен брой автобуси, както и изграждането на 39 автоспирки. „Това е само заданието. Пари за Зелената сделка има. Скъпа е началната инвестиция, но поддръжката е евтина. Търсим съдействието на всеки, който иска да помага.“, заяви Стрелков.

Двамата инициатори очертаха пътя за реализация на проекта – санкция на областните управители и кметовете, Министерство на транспорта, Министерство на иновациите, което да облече проекта във форма за отпускане на средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Това не е политическа програма, а за доброто на региона, това е проект за обединение, а не за разделяне, подчерта Стрелков. Той наблегна на факта, че при това увеличение на цените на горивата придвижването на хората ще става все по-скъпо, а електротранспортът ще става все по-предпочитан. Ние предлагаме решение, преди да се е появил проблемът, защото без транспорт, нищо не е възможно, коментира Стрелков.
Младите хора подчертаха разочарованието си от ИТН. „Причините за отлива от партията са комплексни. Решенията не се консултират с членовете, не се обсъждат, вземат се индивидуално, доста хора напуснаха, други питат какво се случва. Факт е, че преди година залата за среща с националното ръководство беше пълна, а сега имаше 20 човека. Предупреждавали сме Координационния съвет на ИТН за вътрешни проблеми в местната организация, уведомявали сме ги, но отговор нямаме. Идеята ни е местните структури да вършат работа. Ако не започнат да се случват неща, да се реализират проекти, Шумен ще загине“, смята Стрелков.

Относно проекта, двамата инициатори подчертаха, че първо са потърсили съдействие от медиите, за да направят идеята си публична преди да започнат да търсят съдействие по етапния ред, без да разчитат на партии. Нямам политически ангажименти, нито смятам да имам, заяви Антоли Стрелков.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *