С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Разиграха заложническа криза

Тренировъчно учение за решаване на криза с въоръжен мъж и взети заложници се разигра в следобедните часове днес в Трети корпус на ШУ „Епископ Константин Преславски“ / Факултет по математика и информатика и Факултет по технически науки/ в Шумен. В симулацията участваха служители на сектор „Специални тактически действия към ОДМВР- Шумен, различни структури на МВР, екипи на РСПБЗН- Шумен, ЦСМП, доброволци от БЧК. Целта бе да се подобри взаимодействието между отделните структурни звена в полицията и с останалите институции. След това ще бъде направен анализ на учението, ще се направят изводи и ще бъдат обобщени добрите практики, които да послужат в бъдещата съвместна работа.

Заложническата криза бе свързана с невярна приятелка, която изневерила на партньора си със свой състудент. Измаменият въоръжен младеж нахлува в сградата на университета и взема заложници. Целта на тренировъчното занятие бе нападателят и жертвите му да бъдат изведени невредими от инцидента. Спец полицаите показаха висок професионализъм и след около час и половина след началото на кризата нападателят бе обезвреден, заложниците освободени, а нападателят изнесен на носилка от медиците.

Целта на практическото обучение е да подготвим полицейския състав за бърза и адекватна реакция при възникване на кризисни и напрегнати ситуации. Професионалното обучение е процес, който трябва да се подобрява непрекъснато. Основната задача е да проведем адекватни действия на терен, да се установи добра координация между структурните звена и всички останали структури, които имат функции при възникване на подобна ситуация“, заяви директорът на ОД на МВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов и уточни, че след занятието ще бъде направен анализ и оценка на действията, както и на допуснатите грешки.

ст. комисар Георги Гендов

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *