С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Разделя ме се с проф. Т. Бояджиев

Кметът на Шумен Любомир Христов и цялото общинско ръководство изказват дълбоки съболезнования на близките по повод кончината на почетния гражданин на Шумен чл.-кор. проф. д-р Тодор Бояджиев. Днес признателната общественост, близки и приятели го изпращат в последния му път.
Тодор Бояджиев беше дългогодишен преподавател в Шуменския университет. Поколения български студенти и езиковеди с гордост споделят, че са негови ученици и ревностни последователи. „Научната и културната общност на Шумен и Шуменския край се разделят с един изключителен учен, неуморен изследовател и прекрасен човек. Любим преподавател, уважаван и ценен от своите колеги и от обществеността в града, проф. Тодор Бояджиев остава завинаги един от стожерите на шуменската алма-матер. Колегиален, принципен, добронамерен – истински учен от класическата школа и същевременно – новатор в науката и образованието. Под умелото му ръководство на университета образованието и науката станаха важни приоритети за региона“, пише в съболезнователния адрес.
Делото, коeто оставя след себе си проф. Тодор Бояджиев, е пример за пълна отдаденост на науката и просветата, за осмислен, пълноценен и достойно изживян житейски път на ползу роду, се казва още в съболезнованието от името на кмета и общинското ръководство на Шумен.
Дълбок поклон пред светлата му памет!

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *