С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Разговор за наркотиците

Полицаи и деца от училище "Нювваб" говорят за наркотиците

Полицаи и деца от училище “Нювваб” говорят за наркотиците

Полицейски инспектори от районното управление в Шумен изнесоха беседа пред ученици за вредните последствия от наркотиците, съобщават от пресцентъра на ОД МВР-Шумен.

Беседата е част от инициативите по повод Международния ден за борба с нелегалния трафик на наркотици. На срещата в Народно читалище “Стилиян Чилингиров” в кв. Гривица присъстваха ученици от духовното училище “Нювваб”. Утре на същото място ще има беседа с ученици от СОУ “Трайко Симеонов”.

С отбелязването на 26 юни полицаите търсят начин да привлекат вниманието на подрастващите, като ги запознаят със сериозността на проблема и неговото разпространение.

Кампанията е насочена към младите хора, които често говорят за еуфоричния ефект от употребата на нелегални наркотици, но не винаги имат съзнание за множеството неприятни въздействия върху здравето.

2506a

Според статистиката около 200 млн. млади хора употребяват наркотици най-малко веднъж годишно. Сред тях 25 милиона се считат за страдащи от наркотична зависимост. Всяка година 200 000 човека губят живота си от болест, свързана с употреба на наркотици, сочи справката изготвена от Службата за наркотици и престъпност към ООН. Учениците са се запознали с основните видове наркотични вещества и вредните последици от употребата им.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *