С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Работна среща „За по-чист Шумен“

Изграждане на зарядна инфраструктура с фокус по-чист въздух за жителите на Шумен, бе темата на състоялата се работна среща между зам.- кмета по „Строителство и екология“ на Община Шумен арх. Николай Симеонов и представители на Електроенергийния системен оператор – ЕАД. Участници в срещата бяха Ангелин Цачев – изпълнителен директор на ЕСО, проф. Владимир Зиновиев и Диян Христов – ръководител на Мрежови експлоатационен район-Шумен.

На срещата бе обсъдена възможността за изграждане на стационарни-бързозарядни станции, осигуряващи удобство на гражданите при зареждането на електромобилите им за кратко време.  Проектът предвижда поставяне на колонки с мощност, осигуряваща зареждане директно от мрежата на ЕСО в рамките на 15 минути. Това ще осигури надеждност на захранването и конкурентна цена за собствениците на електромобили и крайните потребители на обществения електротранспорт. В хода на срещата г-н Цачев подчерта стратегическото местоположение на Шумен за междинно зареждане при пътувания по републиканската пътна мрежа и нуждата от изграждане на зарядни станции. Това ще има положителен ефект върху чистотата на въздуха.

Обсъдени бяха възможности за инвестиции в посока изграждането на фотоволтаични инсталации на покривните конструкции на общински сгради, с цел намаляване разходите за електроенергия от 20 до 30 процента.

Арх. Симеонов постави въпроси, свързани с оптимизирането на работата на електропреносната мрежа за високо и средно напрежение и изрази готовност за пълно съдействие от страна на Община Шумен в тази насока.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *