С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Работа в “Камбро”

В обучителния център на “Камбро” в Тракийския квартал вече подготвят кадри за бъдещия завод в Шумен.

Компанията “Камбро Озей БГ”, част от регистрираната в Калифорния група “Камбро” е започнала работа в Шумен и набира работници за производството си. Това става ясно от публикувани обяви за работа в сайта jobs.bg. Заводът на “Камбро Озей БГ” в Индустриалния парк е в усилено строителство, но компанията е наела производствени помещения на гърба на бившите “Вторични суровини” в Тракийския квартал, където вече преминават обучение първите работници за бъдещия завод.

 

Според неофициална информация в старата индустриална зона е организиран обучителен център за машинни оператори на преси за производството на ламинирани подноси (табли). Именно “Камбро” е първият производител на познатите по цял свят днес табли за сервиране в заведенията за бързо хранене. Част от работниците в обучителния център пристигат по направление от Бюрото по труда в Шумен.

 

 

По първоначални сметки в производството на “Камбро Озей БГ” в бъдещия завод ще бъдат ангажирани на първо време 50 мъже и 150 жени. Като придобивки за своите служители компанията посочва безплатни транспорт и храна. Работници твърдят, че работата е на три смени с почивка в събота и неделя. Влизането в града на нов работодател, който се нуждае от повече женски персонал създава грижи на представителите на шивашкия бранш, които се опасяват от отлив на човешки ресурси към новите производства.

 

 

Бъдещият завод на “Камбро” в Индустриалния парк.

Американската компания майка „Камбро“ е основана на 1 август 1951 година от братята Бил и Арджайл Кемпбел. В момента синът на Бил, Арджайл Кембел, който носи имената на чичо си, е председател на управителния съвет на турската „Камбро озей пластик“. Първият продукт, който произвежда компанията е известният по цял свят днес поднос за храна Camtray и бил пуснат официално в 12 по обяд на 1 август 1951 година за нуждите на болниците. Подносите, без които днес не си представяме нито един стол или заведение за бързо хранене намират бързо приложение в учебни заведения, хотели, магазини, лечебни заведения и локали за храна. “Камбро” развива дейност в САЩ, Германия, Китай, Индия и Турция. У нас фирмата влиза чрез турската си дъщерна компания “Камбро Озей пластик”. Българското дружество е член на Българо-турската търговско-индустриална камара.

Заводът на “Енпай” в Индустриалния парк. В края на май компанията е купила още четири парцела с обща площ 16.5 декара към досегашните 25 декара.

В индустриалния парк текат довършителни работи по строителството и оборудването и на завода на “ЕНПАЙ Трансформър Компонентс България”. Първоначално турската компания “Енпай” беше купила 25 декара за цена не по-малка от 1 милион лева и си беше “запазила” терен до новостроящия се завод за евентуално разширяване на производството. Както научи Шмоко.бг в края на май т. г. “ЕНПАЙ Трансформър Компонентс България” са купили още 16.5 декара терен в Индустриалния парк. Преди това парцел от почти 7 декара е закупила и шуменската фирма “Евроком – С – Агро”.

Коментари

  • Назим Рашид април 23, 2020 в 2:07 pm

    Търся работа при вас иматели свободни места

  • Севдие Шюкрю януари 8, 2020 в 2:25 pm

    Здравейте аз съм от Гусла искам да давам молба за работа взематили хора за работа

  • Севдие март 31, 2019 в 10:07 am

    Взематили хора за работа *

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *