С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,082

Път към електронните учебници

В рамките на XI Научно-практическа конференция „Водим бъдещето за ръка“, която се провежда в Шумен, гости о цялата страна присъстваха на открит урок в ДГ „Смехорани“. В четвърта група бе представен най-новият и атрактивен начин на обучение с таблети за работа на интерактивна дъска. На таблетите, спечелени по проект на градината, е инсталиран най-новият софтуерен продукт на проф. Румяна Папанчева от Бургаския университет. В системата са разработени над 200 ситуации и и под формата на игра проведохме занятие с 4-а група по математика за числовата редица от 1 до 5, каза директорът Румяна Русева.

Системата позволява учителят в реално време да отчита как децата се справят със задачите. Ползваме таблетите дозирано в рамките на десетина минути, уточни Русева и допълни, че този начин дава възможност всички деца да работят едновременно, докато само с интерактивната дъска могат да участват 2-3 деца. Работата в часа по математика имаше и състезателен елемент, работеха за първи път, но бяха страшно мотивирани и се справиха със задачите си, каза още директорът на градината и допълни, че това е  начин за по-леко преминаване към електронните учебници.

Гости от страната имаше и във втора и трета група, където на интерактивна дъска бяха изнесени уроци по безопасно движение и възприемане на художествено произведение.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *