С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Път към Европа

Афганците се били скрили в товарен влак, пълен с машини за Германия.

Афганците се били скрили в товарен влак, пълен с машини за Германия.

Трима нелегални емигранти са били открити и задържани на жп гарата в Каспичан в товарна влакова композиция, съобщи говорителят на ОДМВР в Шумен Ася Йорданова. Според собствените им обяснения чужденците са от Афганистан, а целта им е била Западна Европа.

 
Влаковата композиция се е движела по маршрут от Турция до Германия и била натоварена с машини. На територията на България влакът влязъл през ГКПП Свиленград в събота следобед. На гара Каспичан пристигнал в 1.55 тази сутрин и трябвало да има 30 минутен престой, преди да продължи по маршрута си.

 
Укритите пътници били забелязани от служител на частна охранителна фирма, отговаряща за сигурността на превоза на българска територия. Той открил първо единия чужденец, а след това и останалите на видима възраст 18-19 години. Заради ниските температури тази нощ младежите били премръзнали. Нямали у себе си документи, а при разпит обяснили, че са от Афганистан и искали да стигнат до Западна Европа. Тримата заловени са изпратени в дом за настаняване на чужденци в Любимец.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *