Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 717

Пътя на Кирил и Методий

Велики Преслав стана последната стъпка на вицепрезидента Илияна Йотова по пътя на Великоморавската мисия. Йотова пристигна в старата българска столица заради утрешния Ден на българските просвета и култура и на славянската писменост. Вицепрезидентът изминава пътя на Светите братя Кирил и Методий, като  пътуването й е посветено на 1155-тата годишнина от Великоморавската Мисия и е в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Преди да пристигне днес във Велики Преслав, вицепрезидентът е посетила Република Чехия, Република Словакия, Република Сърбия по стъпките на Кирил и Методий и техните ученици.

Днес във Велики Преслав  Илияна Йотова посети НИАР „Велики Преслав“, средновековния манастир в местността Патлейна и етнографска къща „Карталова къща“, където се срещна с писатели от Международен писателски съюз „Св. Св. Кирил и Методий“, който обединява пишещите на кирилица творци в цял свят.

На празника в четвъртък Йотова ще бъде в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а после ще се присъедини към  общоградските тържества, когато ще връчи и  наградата „Златен век“ за тази година.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *