Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 922

Пътищата – проходими

Общинската пътната мрежа в Шумен е проходима при зимни условия, няма затворени общински пътища, съобщават от пресцентъра на кметството. В Шумен основните пътни артерии са разчистени. Цялата налична техника на фирмите, които отговарят за зимното поддържане, работи по улиците в града. Още от вчера общинските предприятия и фирмите са предупредени да предприемат необходимите мерки при възникване на снегонавявания и заледявания.

Затворен за движение заради надвиснали клони на дърветата е пътят от Пивоварната към Стария град.  Пътят ще бъде отворен след като бъдат разчистени надвисналите клони. В участъка на пътя между квартал „Дивдядово“ и село Мараш и пътя Велино – Царев брод се образуват снегонавявания и трасетата се разчистват от снегорини.

В Шумен от снощи снегопочистващата техника на фирмите „Винс Ин Хок“ ЕООД, „Консорциум Клинър 2018“ и Обединение „Зимно поддържане“ работи без прекъсване по улиците и булевардите в града. От 20,30 часа снощи улиците се обработват превантивно с химически материали, за да не се допусне заледяване на уличната настилка.

Рано тази сутрин е било отстранено паднало дърво по пътя между кв. „Дивдядово“ и село Мараш. До момента е постъпил само един сигнал за закъсал автомобил на пътя между селата Велино и Живково. На хората е оказана своевременна помощ и проблемът е решен. На денонощния телефон в общината не са постъпвали други сигнали за бедстващи хора. Във всички села на общината има ток, с изключение на част от село Велино, където единият от трафопостовете е извън строя и в момента се работи по отстраняване на повредата.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *