С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,083

Пътешествие из Африка

На 1 септември, в 17:30 ч. Тихомир Тричков ще открие в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” осмата си поред фотоизложба в родния Шумен, озаглавена „Източна Африка – между Саваната и Океана“. Изложбата, представяща кадри от пътешествието на автора й на африканския континент, ще гостува в библиотеката до 19 септември.

Тихомир Тричков за пътешествието си в Източна Африка: „Районът донякъде бе познат за мен – преди девет години повече от месец живях в дом за сираци в тази част на Африка като доброволец фотограф. Аз и спътникът ми в това пътешествие – Кирил Стефанов, вече имахме приятели тук, а сега завързахме и нови познанства. Посетихме няколко известни национални парка, прекарахме време сред природата, за да установим отново, че Африка, въпреки бедността, е съхранила голяма част от природните си богатства, а хората тук са злато. Това всъщност винаги ще ме връща на континента.”

Тихомир Тричков е роден в Шумен, но от години живее и работи в САЩ. Фотографското изкуство е в сърцето му от седемнадесет години. Завършва курс по фотография в Калифорнийския университет, член е на Националното географско дружество на САЩ и има своите признания в областта на голямата си страст. Снимка, направена в училище в Момбаса, Кения, му осигурява място на финала в ежегодния фотоконкурс на списание „Смитсониън”. Негова фотография от Перу е избрана за един от фаворитите на туристическия National Geographic. Предходните изложби, с които авторът гостува в Шумен, бяха посветени на Кения, Перу, Непал, Еквадор, Исландия и Рила, Куба, Индия, Монголия, Индокитай.

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *