С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Първенци на Випуск 2024

На тържествена церемония днес в двора на къща-музей „Панчо Владигеров“ първенците на Випуск 2024 от шуменските училища получиха отличия за високи постижения, отличен успех, за проявено усърдие и упорит труд. Церемонията се провежда за 20-и път в града. Кметът на Шумен проф. Христо Христов връчи на отличниците „Почетен знак с лента“ с цветовете на знамето на Шумен и Почетен диплом.

Проф. Христов поздрави зрелостниците, техните преподаватели и родителите, гражданите на Шумен. „Днес е един от празничните дни, в който аз имам честта да поздравя най-достойните зрелостници от Випуск 2024 на град Шумен. Млади момчета и момичета, искам да ви благодаря за усилията, които сте положили, за да получите този приз и същевременно да ви заявя, че няма да бъдете забравени. Ние, гражданите на Шумен, се гордеем с вас и ще се радваме съвместно да създадем среда в нашия град, която да ви накара да не напускате Шумен или, ако го напуснете, да се върнете отново. От сърце искам да ви пожелая: Никога не преставайте и не спирайте да учите, никога не се предавайте – опитвайте отново и отново, мечтайте и съумявайте да се борите, за да реализирате своите мечти“, заяви в приветствието си градоначалникът.

От името на първенците на Випуск 2924 приветствие поднесе Вяра Багрянова от ППМГ „Н. Попович“. „За мен е чест и привилегия от името на всички първенци да изкажа нашата благодарност към учителите, благодарение на които изкачихме стъпка по стъпка стъпалата на знанието. Благодарим ви за неуморната и всеотдайна работа, за иновативния начин на преподаване, за всички житейски уроци, които ни предадохте и не на последно място, че направихте от нас хора. Благодарим и на нашите родители за цялата подкрепа през всичките 12 години в училище. Горди сме, че сме родени в град Шумен, град с вековна история и традиции в областта на изкуството и културата и обещаваме, че ще направим всичко възможно да прославим името на нашия град. На връстниците си пожелавам успешна реализация и попътен вятър и да не забравяме откъде сме тръгнали, защото оттука започва България.“, завърши приветствието си Вяра Багрянова.

ПЪРВЕНЦИ НА ВИПУСК 2024

 Вяра Асенова Багрянова

Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“  – профил „Природни науки“.  Възпитаник на училището от 5 до 12 клас, с отличен успех през целия курс на обучение. Позитивна и отговорна, сърдечна и добронамерена, винаги готова да помогне. Като част от отбора на фондация БЕСТ, участва в турнири по английски език и в дебати. За безспорните лидерски и организаторски качества, получава наградата „Лидер на годината“. Участва в различни социално ангажирани и благотворителни инициативи.

 Кристин Пламенова Валентинова

Профилирана езикова гимназия „Никола Вапцаров” – профил „Чужди езици” – английски с IІ чужд език – немски език. Завършва гимназиалния етап на обучение с отличен  успех.  С интереси в областта на чуждите езици. Амбициозна, упорита, отговорна и инициативна. Разностранни интереси с превес към хуманитарните науки – български език и литература и история. Спечелила стипендия и участвала в Мастер клас в ЦЕРН-Швейцария. Активен участник в дейностите на младежки клуб „Рестарт“-Каспичан – благотворителни базари, доброволчески инициативи.

 Драгомир Венцислов Борисов

Средно училище „Панайот Волов“ – Професионална паралелка „Компютърна графика“, специалност „Компютърен график“. С отлични образователни резултати през целия курс на обучение. Отговорен, креативен, динамичен. Организира инициативи, благотворителни базари, конкурси за сплотяване на училищната общност. Изявен спортист, печелил златни и сребърни медали от национални и балкански първенства по спортно ходене. Участник в сесия на Европейския парламент по програма „Евроскала“ в Страсбург, Франция.

 Александра Антонова Маринова

Средно училище „Сава Доброплодни“, профил „Софтуерни и хардуерни науки“. Възпитаник на училището от първи до дванадесети клас, с отличен успех през целия период на обучението си. Дисциплинирана и отговорна, с изявени интереси в областта на хуманитарните науки – художествено творчество, руски език.  Множеството спечелени награди от многобройни участия в литературни конкурси, национални и международни олимпиади, състезания и форуми са признание за нейния труд, креативност и упоритост.

 Габриела Мирославова Славковска

Средно училище „Йоан Екзарх Български“  – профил „Хуманитарни науки”. Възпитаник на училището от първи до дванадесети клас. Има активно присъствие в училищния живот с включване в училищни проекти. Участва в конкурси, с разработки на литературни творби лично творчество, както и в дебати. През целия курс на обучение показва отличен успех и е редовен участник в олимпиади по български език и литература и география и икономика.

 Самуил Николов Станчев

Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“  – специалност „Приложно програмиране“, професия „Приложен програмист“. С отличен успех през целия курс на обучение. С отговорно отношение към учебния процес, инициативен и активен участник в извънкласни дейности, прояви и събития. Участията му в националните състезанията „Мога и знам как“ и „Електрониада“, „Дни на роботиката“, „Иновативна електроника“ му носят призови места. Един от най-изявените участници в младежкия проект „Робо Академия“. Участник в международна мобилност по програма „Еразъм+“ – „Роботика и мехатроника“ в Севиля, Испания.

 Вяра Велкова Колева

Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров”, професия: „Фризьор”, специалност „Организация и технология на фризьорските услуги“.  През целия курс на обучение е с отличен успех, активен участник в различни училищни инициативи, клубове по интереси, клуб по спортни танци. Работи в сътрудничество с Център „Амалипе“ за толерантност и развиване на граждански умения. Дисциплинирана и отговорна, обучител по метода „Връстници обучават връстници“. Участник в международна мобилност по програма „Еразъм+“ във Франция.

 

 Белослава Калоянова Герова

Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия – специалност „Интериорен дизайн”, професия „Дизайнер“. С отличен успех през целия курс на обучение, ясно изразени приоритетни интереси към специалността. Участник в националния кръг на състезанието „Най-добър млад керамик – 2024“ с отбора на училището, който се класира на 2 място. Добронамерена, с организационни умения и творческо мислене. Прекрасен танцьор, с множество награди от участия в изявите на танцов състав „Настроение“ – Каспичан в национални и международни фолклорни фестивали и събори.

 Есин Седатова Талятова

Професионална гимназия по икономика – специалност „Икономика и мениджмънт“, професия „Икономист“. С отличен успех през целия курс на обучение. Трудолюбива и всеотдайна, с разностранни интереси – компютърни науки, спорт, статистика, предприемачество. През годините на своето обучение, представлява училището на престижни икономически състезания и олимпиади, конкурси и форуми. Участва в живота на училищната общност при организиране на  инициативи и благотворителни събития. Спечелила стипендия за продължаване на образованието в Американския университет в Благоевград.

Дансер Тамеров Шиидов

Средно училище „Трайко Симеонов“ – Професия „Помощник-инструктор по спортно-туристическа дейност“. Възпитаник на училището от 1 до 12 клас. С отлични образователни резултати през гимназиалния етап на обучение. С организаторските си умения е активен участник във всички училищни и извънкласни дейности. Председател на съвета на ученическото самоуправление. Успешно сътрудничи с различни граждански и неправителствени организации, участва в проектни дейности.

 Благовеста Павлинова Кулова

Средно училище „Васил Левски” – профил „Софтуерни  и хардуерни науки“. Завършва гимназиалния етап на обучение с отличен  успех. С чувство за отговорност, всеотдайност и последователност, показва оригинално, творческо и креативно мислене. С интереси в областта на софтуерните и хардуерните науки и приложното програмиране

 Туче Алиш Идриз

Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии – професия „Агроеколог”, специалност „Агроекология“. С отлични образователни резултати през целия курс на обучение. Изключително отговорна и изпълнителна. С ясно изразени приоритетни интереси към специалността и завоювани медали от националните състезания „Млад Фермер“. Активно се включва във всички училищни и извънкласни  дейности, прояви и събития. Една от участниците, които представят училището по проект „Иновативни практики в биологичното земеделие – с идея за бъдещето” по програма „Еразъм+”  в Италия.

 Равза Сали Басри

Духовно училище „Нювваб”. С отличен успех през целия курс на обучение – профил „Икономическо развитие“. Отговорна, дисциплинирана, с активна гражданска позиция. С разностранни интереси в областта на природните науки, притежаваща сертификат С1 по английски език. Участник в живота на училищната общност при организиране на  инициативи, благотворителни базари, конкурси.

Снимки ТВ Шумен

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *