С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Първенците на випуск 2023

Сн. ТВ Шумен

13 изявени зрелостници от всички училища в Шумен получиха от кмета Любомир Христов диплом за отличен успех и високи постижения през целия курс на обучение, както и медал с лента в цветовете на знамето на Шумен. Церемонията по награждаване на първенците на випуск 2023 се състоя днес, в зала 363 в сградата на Община Шумен.

На тържеството присъстваха съученици и приятели на отличените зрелостници, учители, директори на училищата, родители и близки.

Деница Маринова Янкова – Профилирана природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ , профил „Математически“

Перспективен млад човек с изградени личностни качества, с отличен успех през целия курс на обучение. Изключителен математик и информатик. Едновременно с обучението в училище, тя посещава и Школа A&В. Нейната най-голяма страст е информатиката и на нея посвещава цялото си свободно време. Носителка на призови места в редица национални и международни олимпиади и състезания и турнири в областта на информатиката. На 24 май ще получи и „Наградата на Шумен“ в системата на образованието и науката в раздел „Ученик на годината в природоматематическата и хуманитарната област“.

Мартин Найденов Цолов – Средно училище „Сава Доброплодни“, профил „Изобразително изкуство“

Възпитаник на училището от първи до дванадесети клас, с отличен успех през целия период на обучението си. Дисциплиниран, отговорен, активен участник в училищната общност. С афинитет към изобразителното и музикалното изкуства. Притежава езикови сертификати на Кеймбридж за владеене на английски език и на Гьоте институт за владеене на немски език. Множеството спечелени призови места от национални олимпиади, състезания и конкурси в областта на информационните технологии, са признание за неговия труд, упоритост и всеотдайност.

Селин Самет Нуридин – Профилирана езикова гимназия „Никола Вапцаров”, профил „Чужди езици” – немски език с IІ чужд език-английски

Завършва гимназиалния етап на обучение с отличен успех. С интереси в областта на чуждите езици. Амбициозна, упорита, отговорна и инициативна. Успешно е защитила сертификат DSD /дойче шпрах диплом/ C1 на всички компоненти и сертификат Cambride English Advanced C1. Участник в летни езикови училища във Великобритания и Португалия и интереси в областта на театралното изкуство. Свободното си време посвещава на творческото писане. През 2022 г. излиза първата й стихосбирка „Еуфория“.

 Симона Хараланова Колева – Професионална гимназия по икономика, специалност „Икономика и мениджмънт“, професия „Икономист“

С отличен успех през целия курс на обучение. Трудолюбива, отговорна, взискателна и амбициозна. Уверена в знанията и способностите си. Активен участник в училищните проекти и инициативи. С разностранни интереси в областта на физиката и астрономията, литературата и математиката. Лидер на отбора по статистика, заел четвърто място в Европейската олимпиада по статистика, проведена само преди месец.

Борис Стоянов Стоянов – Средно училище „Йоан Екзарх Български“, профил „Хуманитарни науки”

Възпитаник на училището от пети до дванадесети клас. През целия курс на обучение показва отличен успех и е редовен участник в олимпиади по български език и литература, английски език, информационни технологии. С множество участия в литературни и музикални конкурси и фестивали. Председател на „Съвета на хуманитаристите”, знаменосец на училището. С организационните и лидерските качества, които притежава, увлича съучениците си за участие в различни дейности. Инициираните от него събития се радват на огромен интерес от страна на училищната общност и се превръщат в своеобразни празници за училището.

 Лидия Сергеева Драганова – Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия, специалност „Строителство и архитектура”

С отличен успех през целия курс на обучение, тя има ясно изразени приоритетни интереси към специалността. Притежава отлични организационни умения и качества за работа в екип – творческо мислене, бързо вземане на ефективни решения, лоялност и толерантност. Председател на Ученическия съвет към училището. Проявява упоритост, настойчивост и отговорност във всяко начинание и има куража да отстоява своята позиция. Активната й извънкласна дейност се допълва от участия в различни училищни прояви, състезания и олимпиади. През тази година заема първо място в националното състезание „Варна спагети инженеринг“ в областта на строителството и архитектурата.

Габриела Павлинова Григорова – Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров”, професия: „Ресторантьор”, специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“

С отличен успех през последните две години, председател на Ученическия съвет на училището. Амбициозна, дициплинирана и отговорна. Обича готварската професия и се отличава с кулинарни умения, особено към хлебните и сладкарските изделия. Включва се в организационния живот на гимназията, проявява умения за работа в екип и отговорно отношение към всички поставени задачи. Най-голямата й мечта е да продължи образованието си в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Маринел Цветанов Бодуров – Средно училище „Васил Левски”, профил „Софтуерни  и хардурни науки“

Възпитаник на училището от първи до дванадесети клас. Завършва гимназиалния етап на обучение с отличен  успех. С чувство за отговорност, всеотдайност и последователност, показва оригинално, творческо и креативно мислене. Активно се включва в живота на училищната общност, участва в олимпиади, състезания и конкурси.

Аксения Красимирова Ранкова – Средно училище „Трайко Симеонов“, профил „Физическо възпитание и спорт“

Възпитаник на училището от 1 до 12 клас. С отлични образователни резултати през гимназиалния етап на обучение и изявен спортист в областта на волейбола и леката атлетика. Председател на Ученическия съвет. Успешно сътрудничи с различни граждански и неправителствени организации, участва в доброволчески инициативи и кампании. Проявява интерес към хуманитарните науки – есето й в националния конкурс „Имам една мечта-да учим и живеем заедно“ през 2022 г. й отрежда трето място и грамота, връчена лично от президента на Република България Румен Радев.

Айча Мехмед Сейдали – Средно училище „Панайот Волов“, професионална паралелка „Компютърна графика“, специалност „Компютърен график“

С отлични образователни резултати през целия курс на обучение. Отговорна, креативна, динамична, мотивирана за обучение и развитие. Председател на Ученическия съвет към училището. Последните три години посвещава на различни благотворителни кампании. Доброволец към Градския ученически парламент, Общинския младежки съвет и Превантивно-информационен център, както и сътрудник в организираните от тях инициативи. Активен участник в проектите „Еразъм+“.

 Баръш Салих Хайредин – Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“, специалност „Металургия на цветните метали“, професия „Техник-металург“

С отличен успех през целия курс на обучение. С отговорно отношение към учебния процес, инициативен и активен участник в извънкласни дейности, прояви и събития. С разностранни интереси – в областта на литературата, на техническото чертане и спорта. Участията му в националните състезания „Най-добър техник в машиностроенето“ му носят призови места.

Вирджиния Марианова Атанасова – Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии, професия „Техник-технолог по качеството на храни и напитки”, специалност „Контрол на качеството и безопасността на храни и напитки“

С отлични образователни резултати през целия курс на обучение. Изключително отговорна и изпълнителна. Инициативна, с умения да работи в екип. Активно се включва в организационния живот на училището, в училищни и извънкласни  дейности, прояви и събития. Есето й от конкурса „Имам една мечта-да учим и живеем заедно“ през 2022 г. й отрежда първо място и грамота, връчена лично от президента на Република България Румен Радев. Част от учениците, които представят училището по проект „Заедно в Италия-успешни практики в биоземеделието и селския туризъм” по програма „Еразъм+”.

Бюшра Ведат Сабри – Духовно училище „Нювваб”, профил „Икономическо развитие“

С отличен успех през целия курс на обучение. Отговорна, дисциплинирана, силно мотивирана за обучение и развитие. С изявени качества на лидер и разностранни интереси и постижения в областта на природните науки и литературата. Винаги готова да помогне на всеки. Като активен участник в живота на училищната общност, организира различни проекти и събития, благотворителни кампании и базари.

От името на наградените зрелостници приветствие поднесе Борис Стоянов Стоянов – първенец на випуска на Средно училище „Йоан Екзарх Български“.

Общо 266 зрелостници са получили отличието първенец на випуска. Наградата се връчва от 2004 година досега на най-изявения ученик във всяко училище по предложение и решение на Педагогическия съвет.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *