Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 702

Първенците на Випуск 2020

Тринайсет зрелостници от шуменските училища получиха днес медал с лента в цветовете на знамето на града и диплом за отличен успех и високи постижения през целия курс на обучение. Празничната церемония се проведе в двора на музея “Панчо Владигеров” в района на възрожденските къщи. На нея присъстваха зам.-кметът по образование и култура Найден Косев, председателят на комисията по образование към Общинския съвет Албена Неделчева, директори на училища, учители и родители, съобщават от пресцентъра на Общината.

Кметът Любомир Христов поздрави абитуриентите за отличните резултати, които са постигнали през годините на своето обучение в средния курс. “Светът е пред вас. Той ще ви открие пътищата, по които да продължите. Учете и станете добри професионалисти. Но трябва да знаете, че ви предстоят и неща, които никой няма да ви преподава специално. Вие сами ще разберете, колко е важно да бъдеш отговорен към себе си и към другите, за да успееш. Животът ще бъде вашият учител. Постигнете мечтите си. Създайте семейства, отгледайте деца и бъдете добри родители. Но преди всичко бъдете добри хора. Помнете своето родно място и се върнете отново тук“, с тези думи Христов се обърна към зрелостниците.

Специално за тържеството кметът покани и своя гост Ивайло Александров – млад човек, който е живял в Шумен, учил е в Испания филмово изкуство, завършил е във Франция, а днес работи това, за което винаги е мечтал – пише филмова музика. Христов припомни, че преди дни Симфониета Шумен свири негови творби. „Може би след време някой от вас също ще се завърне със спомените си за родния град и ще бъде на неговото място тук”, каза кметът и пожела на всички да постигнат мечтата си като Ивайло.

За празничната атмосфера по време на събитието допринесоха и Гергана Петрова, Галя Божкова, Теодора Юлкова от шуменския симфоничен оркестър, които изпълниха творби от Панчо Владигеров, откъси от класически произведения и филмова композиция на Ивайло Александров, която беше специално адаптирана като поздрав към първенците на випуска. Ивайло също им пожела на добър час и ги увери, че истинското щастие е да правиш това, което обичаш, което ти носи удоволствие и забавление.

Петра Валентинова Жечева, първенец на Професионалната гимназия по икономика, благодари от името на своите връстници на учителите, родителите и на всички, които са ги подкрепяли през годините, за приятното тържество, организирано в тяхна чест.

ПЪРВЕНЦИ НА ВИПУСК 2020

Екатерина Иванова Петкова е първенец на випуска на Профилираната езикова гимназия „Никола Вапцаров”, профил Английски език с IІ чужд немски език. Тя е с отлични постижения през целия курс на обучение. Има успехи от множество олимпиади и състезания по български език и литература, чужди езици и други научни области.

Симона Милкова Стоянова завършва с отличие ППМГ „Нанчо Попович“, профил „Природоматематически“. Участва в редица национални олимпиади и състезания в сферата на информационните технологии и математическата лингвистика.

Калоян Ганчев Николов е първенецът на випуска на СУ „Васил Левски”, профил „Природоматематически“. Завършва с отличен успех целия период на обучението си. Той е изявен състезател по фехтовка с множество успехи от турнири и състезания.

Димана Галин Стоянова е възпитаничка на СУ „Йоан Екзарх Български“, профил „Хуманитарен”. Участва в олимпиади по български език и литература, история и цивилизация, философия, география, икономика, национални и международни пленери, както и в обучения по програма Еразъм+ в Испания.

Тонислав Светославов Троев е отличник на СУ „Панайот Волов“, профил „Технологичен – Защита на информацията“. Той е активен участник във всички инициативи, състезания, конкурси и олимпиади в различни области на науката и изкуството.

Мария Данаилова Пенева е първенец на випуска на СУ „Сава Доброплодни“, профил „Чуждоезиков“. Има множество успехи в олимпиади, състезания и форуми в областта на лингвистиката и руския език. През годините е била участничка и говорител в клуб „Дебати“, както и председател на Училищния ученически съвет.

Мелис Ахмедова Рашидова е възпитаничка на СУ „Трайко Симеонов“, „Непрофилирана подготовка“. С Детската вокална група „Буратино“ тя печели множество призови места и награди в национални конкурси. Успешно си сътрудничи и с различни граждански и неправителствени организации, участва в проектни дейности и дарителски акции.

Есра Исмаил Сабит е отличена от Професионалната гимназия по селско  стопанство и хранителни технологии, професия „Организатор на туристическа агентска дейност”, специалност „Селски туризъм“. Активно се включва в организационния живот на училището, в училищни и извънкласни дейности.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *