С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Първенец – IX ОУ “П. Волов“

Възпитаници на три училища в област Шумен мериха сили в областния кръг на състезанието „Млад огнеборец“, което се проведе днес в Нови пазар. Отборите на IX ОУ“ Панайот Волов“ – Шумен, СУ“ Хан Исперих“ -Нови пазар и СУ „Св.св. Паисий Хилендарски“- Върбица участваха в две дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метрова щафета с препятствия”, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

Младите огнеборци показаха отлични знания и умения за работа в екип при гасене на пожар. С общ брой от 1040 точки от двете дисциплини победител на областно ниво стана отборът на IX ОУ“ Панайот Волов“ – Шумен, следван от отбора на домакините от училище „Хан Исперих“ в Нови пазар, които се класираха на второ място с 974 точки. Третото място в генералното подреждане е за отбора на СУ „Св.св. Паисий Хилендарски“ от Върбица с общ резултат от 870 точки. Ръководителят на шуменския отбор благодари на своите възпитаници за доброто представяне.

Отборът от Нови пазар изказа благодарности към членовете на Доброволното формирование в града, които помогнали на учениците при подготовката им. Домакините от РСПБЗН- Нови пазар успели да ремонтират и да изградят част от съоръженията за провеждане на състезанието на младите противопожарни отряди. Призьорите бяха наградени с купи, медали, и предметни награди от директора на РДПБЗН- Шумен комисар Иван Иванов и Аян Мехмедов- зам.кмет на община Нови пазар. Областното състезание бе организирано от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен в партньорство с Регионалното управление на образованието. Отборът на IX ОУ“ Панайот Волов“ – Шумен ще участва на републиканското първенство, което ще се проведе в курортен комплекс „Албена“ в периода 30 май – 3 юни 2024 година.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *