С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Първа копка за довеждащия водопровод

Първа копка за строителството на новия довеждащ водопровод от яз. Тича до Шумен ще бъде направена утре. Официалната церемония ще започне в 13 ч. на площадка до Шуменско езеро, съобщават от пресцентъра на Звеното за управление на проекта. Новото трасе, чиято дължина е 22 километра, ще се изгражда в близост до старото като крайната точка ще бъде помпена станция 1300 на входа на Шумен. Новото трасе ще минава близо до сега съществуващото. Тръбите за реконструкцията му са с размер 800 мм и вече са складирани на временна площадка край Велики Преслав. 

Договорът за изграждането на довеждащия водопровод бе подписан миналата година през февруари, със заявка да бъде проектиран по съвременните европейски стандарти, а използваните материали да са с високо качество и от ново поколение.

Водопроводът се реализира по проект, финансиран от оперативна програма „Околна среда“ с повече от 67 млн. лв. и ще замени силно амортизирания стоманен тръбопровод, въведен в експлоатация в периода 1978 – 1983 г.

Другият обект, чието строителство също стартира утре е Канализационна система на гр. Шумен в рамките на Интегриран проект за подобряване на водния сектор на обособена територия обслужвана от ВиК Шумен“ по Програма „Околна среда“ 2014-2020 г.“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *