Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 706

Пълна промяна

Реновираният  полицейски участък в град Каспичан беше открит днес с тържествен водосвет. На освещаването присъстваха кмета на община Каспичан Милена Недева, екипът й , директорът на областната дирекция ст.комисар Ялчън Расим, началникът на РУ- Нови пазар гл.инсп. Веселин Райнов, началникът на полицейския участък ст. инспектор Васил Василев. “Поднасям своите благодарности  към г-жа Милена Недева. Общината помогна с подобряване на условията на труд на нашите служители. Нашата основна цел е да върнем доверието на гражданите в нас. Вярвам, че когато жителите на общината потърсят съдействие от полицията за решаване на техен проблем ще се чувстват по-комфортно и спокойно в обновените помещения на участъка”, каза директорът на ОДМВР- Шумен.

 

Ремонтът на участъка е на стойност 40 800 лева и е извършен със средства на общинския бюджет.  Радвам се, че осигурихме нормална среда на работещите полицейски служители в участъка. Благодаря на ръководството на областната дирекция за работата им и за обезпечаване на всички събитие в общината, които са както с  национален, така и с международен характер, каза при освещаването  кметът Милена Недева.

 

 

Участък Каспичан към РУ- Нови пазар обслужва територията,  в която се намират 9  населени места с население от около 7000 жители. През 2018 година на територията, обслужвана полицейския участък в града са регистрирани 132 криминални престъпления, разкрити са 72 от тях.  Полицейските служителите са работили по 181 заявителски материала. Разкрити са 60,5 % от тях.

 

Населени места

2018 г. 2017 г.
Регистрирани криминални

престъпления

Разкрити общо Регистрирани

криминални

престъпления

Разкрити

общо

Град Каспичан 65 33 57 32
Град Плиска 12 5 14 9
Село Върбяне 7 5 6 5
Село Златна нива 8 3 4 3
Село Каспичан 17 10 15 7
Село Могила 7 5 2 1
Село Кюлевча 6 4 14 7
Село Марково 6 6 9 7
Село Косово 4 1 11 8
Общо 132 72 132 80

Анализът сочи, че се запазва броят на регистрираните криминални престъпления на територията на Община Каспичан. Забелязва се значителен спад на регистрираните престъпления в сравнение с миналата година в с. Косово, както и спад в броя на престъпленията в населените места гр. Плиска, с. Кюлевча и с. Марково.

 През второто шестмесечие на 2018 г. е регистрирано тежко криминално престъпление – четворно убийство в град Каспичан, което е разкрито.

Регистрираните кражби са 60, като от тях една е взломна- от  необитаван частен дом в кв. “Калугерица” на град Каспичан е извършена кражба на печка, на твърдо гориво. Квартирните кражби са 5 , а кражби на части и вещи от моторни превозни средства  няма. Няма регистрирани джебчийски кражби. Преобладават кражбите на лично и обществено имущество имущество в гр. Каспичан, които са 24 . Разкрити  са 11. В село  Каспичан са регистрирани 15 кражби, разкрити са 10. В село Могила от регистрираните 6 са разкрити 5.

Кражбите се извършват основно през светлата част на денонощието, като се забелязва ръст на извършените посегателства от извършители на възраст от 14 до 18 години и такива под 14 год. Прониква се предимно в домове, които са неукрепени или не добре укрепени в крайните квартали на градовете и крайните улици в селата, неосветени през нощта и при отсъствие на собственик.

Няма неразкрити тежки криминални престъпления. През 2018 година на територията на общината са регистрирани 32 пътнотранспортни произшествия, от тях 4 са тежки. Загинали в катастрофи няма, ранените са четирима. През 2018 година за различни констатирани нарушения са наложени 367 глоби с фиш и са съставени 257 акта за установени административни нарушения.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *