С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,799

Пушкаров спечели конкурса

Иван Йорданов Пушкаров спечели конкурса за управител на ВиК Шумен. Резултатите бяха обявени днес на страницата на Български ВиК холдинг. На второ място остана досегашният временен управител Емил Томов.

При отказ или невъзможност на класирания на първо място кандидат да заеме длъжността и да сключи договор, същият следва да депозира писмен отказ пред ,,Български ВиК Холдинг“ ЕАД в срок до 5 работни дни от публикуването на настоящото обявление, пише още в съобщението.

Конкурсът за управител на водното дружество в Шумен бе обявен на 23 ноември миналата година, събеседването бе на 17 януари 2023 г., но окончателните резултати станаха известни днес.

Тогава кандидатите бяха трима – Емил Томов, Иван Пушкаров и Иво Дочев. До конкурса обаче бяха допуснати само първите двама, тъй като Дочев не бе представил концепция за развитието на дружеството за тригодишен период, пише в публикуваната документация по конкурса.

Изборът на управител на ВиК Шумен ще стане на извънредно заседание на Общото събрание на съдружниците на ВиК – Шумен, което ще се проведе на 9 март от 14,00 часа в сградата на „Български ВиК Холдинг“ – София. Във водното дружество държавата притежава 51%.Останалите проценти са разпределени между 10-те общини на област Шумен.

В отправената покана за свикване на Общо събрание, ВиК холдингът не бе посочил име на кандидата, нито размер на възнаграждението. Поради тази причина Общинският съвет в Шумен, на свое заседание на 22.02.2023 г., упълномощи своя представител да гласува против предложението на холдинга за избор на нов управител. Решението бе взето с 33 гласа „за“, 1 „против“ и 0 „въздържал се“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *