С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Пусков срок – скоро

До края на юли трябва да приключат ремонтите дейности в Летния театър и в Младежкия дом, съобщи пред репортери кметът на Шумен Любомир Христов. Христов и заместникът му инж. Боян Тодоров инспектираха в присъствието на медиите двата обекта и показаха какво се прави в тях и какво остава да се свърши в оставащите седмици.

Мащабите на дейностите в Летния театър приличат повече на ново строителство. Ремонтът на откритата сцена започна през април м. г., но вече текат разговори за първата сценична проява – очаква се откриването на съоръжението, което беше затворено в продължение на близо четвърт век да бъде направено с концерт на ансамбъл “Българе”.

„Вече сме към финала на тази много важна придобивка за шуменци – Летния театър, който повече от 25 години не функционираше. Остава замазване и боядисване на стените, сцената е окончателно завършена, трибуните се подготвят, тоалетни и помощни помещения са завършени, кафето и то. Престои оформяне на външната част, която не е към проекта. Надяваме се, че след два месеца ще можем вече да направим първия концерт, за да го открием”, коментира Любомир Христов. След ремонта Летният театър ще има 900 места за зрители, а секторите се изграждат в момента. Ще има още две каси, книжарница за детска литература, кафе-сладкарница и кът за детски игри. В подземното ниво пък ще се обособи зала за танци и спорт с две съблекални, разказа кметът.

В Младежкия дом представителят на фирмата-изпълнител “Автомагистрали – Черно море” Драгомир Василев показа новите неща и хода на ремонтите дейности. Специално за концертна зала е поръчана и доставена машина за вкарване на чист въздух в залата, в момента се работи по тръбопроводите. Механизмът на полилея, за чието спускане бяха необходими няколко души, вече е заменен с електрическа лебедка, самият полилей, както и окаченият таван са почистени. Върви ремонт в Танцувална зала, приключва работата в Огледалната зала, където репетират танцьорите, там е възстановен старият под. Най-голямо предизвикателство може да се окажат седалките за Концертна зала, които са поръчани, но не се знае дали ще бъдат произведени до пусковия срок на обекта.

Ето повече за ремонтите в снимки:

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *