Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 104

Пръскат срещу кърлежи

Тревните площи в Шумен отново ще бъдат обработвани срещу кърлежи, съобщават от пресцентъра на Общината. Пръскането ще се извършва, след като терените бъдат окосени. От утре, 13 юли, вторник, ще се работи в района на Стария град, заслоните, поляните около паметника „Създатели на българската държава“, от поляната на парапланеристите до заведението „Чупката“, надолу до главния път и стъпалата към паметника.

Пръскането ще продължи през целия месец юли, както и през месец август. Ще бъдат обработени отново входът, както и алеите в парка „Кьошковете“, централната част на града, кварталите, детските градини и ясли, социалните домове, парковете и градините.

Третирането на тревните площи се извършва от специалисти на фирмата ДДД Велдет ЕООД. Местата, които са обработени, ще бъдат обозначени с табели, на които е посочен карантинният период. От фирмата съобщават, че препаратът, който се използва, е безвреден за хората и животните, но призовават гражданите да не навлизат в пръсканите площи през следващите 24 часа като превантивна мярка.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *