Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 492

Пръскат срещу кърлежи

От 7 април, сряда, стартира обработката на зелените площи срещу кърлежи, съобщават от пресцентъра на Община Шумен. Пръсканията ще започнат от Природен парк „Шуменско плато“, като последователно ще бъдат третирани площите в района на Стария град, заслоните, поляните около паметника „Създатели на българската държава“, от площадката на парапланеристите до заведението „Чупката“ и надолу до главния път. Ще бъдат обработени също стъпалата към паметника, както и терените на входа и алеите в парк „Кьошковете.

От 8 до 10 април пръскането ще продължи и в селата на общината. Ще бъдат обработвани тревните площи в паркове и детски градини. При неблагоприятни метеорологични условия дезакаризацията там ще бъде извършена от 12 до 15 април.

В дните преди великденските празници, от 26 до 29 април, третирането ще продължи отново в Шумен, последователно в централната част на града, кварталите, детските заведения и социалните домове.

Обработката се извършва от специалисти на фирмата ДДД Велдет ЕООД по договор с Община Шумен.Третираните площи ще бъдат обозначени с табели, на които е посочен карантинният период. От фирмата съобщават, че препаратът, който се използва е безвреден за хора и животни, но призовават гражданите да не навлизат в пръсканите площи през следващите 24 часа като превантивна мярка.

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *