Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 819

Пръскат срещу кърлежи

Тази събота, 18 юли, в Шумен започва второто третиране на зелените площи срещу кърлежи. По график първо ще се обработят ученическият стадион „Цоньо Василев“, помощното игрище до Градския стадион „Панайот Волов“ и тревните площи до зала „Плиска“. Пръсканията ще се извършват при благоприятни метеорологични условия всеки ден между 6.00 и 10.00 часа сутринта, информират от пресцентъра на Общината.

В началото на следващата седмица дейностите ще продължат на Градския стадион „Панайот Волов“ и поетапно в другите части на града и кварталите, Шуменското плато и в района на заслоните и поляните около Стария град. Ще бъдат извършени и третирания на широколистни дървета срещу вредителя цикади по бул. „Мадара“, ул. „Владайско въстание“, Градската градина, „Кьошковете“ и в парка в кв. „Дивдядово“.

От общинската администрация напомнят на гражданите да не навлизат в зелените площи. На местата, които вече са обработени срещу кърлежи, ще бъдат поставени указателни надписи за 24-часовия карантинен срок на препарата.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *