Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 585

Пръскат срещу кърлежи

От тази събота, 11 април, в Шумен започва обработката на тревните площи срещу кърлежи, съобщават от пресцентъра на Обшината. Третирането срещу вредителя ще става по график. От 6,30 часа сутринта ще се обработват пешеходните алеи в централната градска част и Градската градина. В началото на следващата седмица дейностите ще продължат в квартал „Боян Българанов“ и поетапно в останалите квартали на града, в социалните заведения, платото, стъпалата към паметника „Създатели на българската държава“, „Кьошковете“ и в района около Стария град. Преди да отворят отново и да започнат работа детските градини и ясли, тревните площи и пясъчниците в дворовете на детските заведения също ще бъдат третирани.

Планираните дейности ще се извършват при благоприятни метеорологични условия, а при необходимост ще бъдат отложени за дни с по-подходящо време. Препаратите, с които се извършва дезакаризацията, са безвредни за хората. Въпреки това обаче, от администрацията отново напомнят на гражданите да не навлизат в зелените площи. За информация на минувачите ще бъдат поставяни и табелки за 24-часовия карантинен срок на препарата.

Работници от Общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ в момента косят тревата в централната градска част и подготвят терените за предстоящото пръскане, уточняват от Общината.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *