С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Проф. Кайрякова оглави БСП-Шумен

Проф. Катя Кайрякова бе избрана за общински председател на БСП в Шумен на днешната извънредна конференция на местната структура. Номинацията й е била одобрена с пълно единодушие – 94 са гласувалите „за“, без против и въздържали се. На форума присъстваха зам.-председателят на партията Борислав Гуцанов и депутатът Иван Иванов.
Проф. Катя Кайрякова е първата жена, която оглавява общинската структура на БСП в Шумен. „Винаги съм била с леви убеждения. Член съм на БСП от 2019 година. Ще работя за консолидацията на левите сили в Шумен, за да може да постигнем добри резултати на предстоящите извънредни парламентарни избори. Не е в стила ми да давам популистки и гръмки обещания, но в качеството си на председател на общинската организация ще спазвам личните си принципи на диалогичност, отговорност, всеотдайност и работа в екип, такива каквито съм ги прилагала в целия си житейски и професионален път“, заяви проф. Кайрякова.

Борислав Гуцанов определи конференцията като силна, с очаквани резултати след безспорната победа на БСП в Шумен като първа политическа сила с избран кмет и мнозинство около него в Общинския съвет. „Това, което лично мен много ме радва, е, че се вижда вече едно сериозно обединение в организацията, тъй като не е тайна, че имаше определено напрежение преди изборите. Въпросите вече са се изгладили, което е от ключово значение, тъй като ни предстоят два много важни избора наскоро – предсрочни парламентарни и евро вот. Организацията трябва да покаже, че може да е в диалог и че е политическата сила, която може да управлява и Шумен, и страната“, заяви Гуцанов. Той подчерта, че с връчването на служебния мандат за премиер на Димитър Главчев, на практика ПП-ДБ са върнали на власт ГЕРБ по един брилянтно-изпран начин. „Безспорно е, че този премиер ще изпълнява вижданията на ГЕРБ. Това поставя под въпрос честността на предстоящите ключови за страната избори“, коментира още Гуцанов.

Иван Иванов коментира, че днес шуменската организация започна своя нов път. „След тази убедителна победа на местните избори показахме, че през годините са правени редица грешки, които на днешната конференция бяха изправени. Очакванията са ни изключително високи по отношение на предстоящите избори и аз вярвам, че ние ще отговорим на тези очаквания. Предстои да покажем на хората какво е истинското лице на БСП – отворено към българските граждани.

Коментари

  • Анонимен март 31, 2024 в 5:15 pm

    Да не заравяме, че БП в Шумен победи сама защото опонента беше Георги Колев – най-нелепият човек, който можеше да стане кмет. Едва ли иначе Щеше да има изборна победа за БСП. За качествата на управлението е достатъчно да се погледне екипат на г-н кмета, за да стане ясно, че доволни няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *