Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 387

Инспектори по коланите

“Алкомет” АД се включва в кампанията “С предпазен колан на задната седалка”, която ще стартира през новата учебна година. Дружеството стана една от осемте институции и фирми, които потвърдиха ангажимента си да участват със средства или доброволци в инициативата на варненската компания “Солвей Соди”, която се реализира за втора година.

Представители на различни фирми и институции потвърдиха ангажимента си за участие на съвместна среща в сградата на Радио Шумен, на която от “Солвей соди” представиха проекта си, реализиран през 2016 година, както и резултатите от него.

 

“Децата, които се возят в автомобилите, много често стоят между двете седалки и не са на специална седалка. А законът изисква деца под 12 години и с височина под 150 см да бъдат в специална седалка. Те обаче почти винаги са и без поставен колан. За съжаление, когато автомобилът се движи дори със скорост  30 – 40 км в час е възможно при рязко спиране детето да изхвръкне през предното стъкло, да се удари в страничните врати, като така се нарани сериозно, дори да загине”, посочи Юра Драганова, директор на отдел “Човешки ресурси” в “Солвей Соди”.

 

През тази година кампанията разширява територията си с Шумен, а основната цел е чрез поредица от информационни събития и материали да бъде показано на децата и техните родители колко важно е използването на предпазен колан в автомобила. В инициативата ще бъдат включени деца от първи до четвърти клас.  Доброволци ще правят презентации по темата и ще раздават на децата картички, тениски и значки с надпис “Инспектори по коланите”.

 

Подкрепа на инициативата ще окажат още Община Шумен, БЧК – Шумен и ОДМВР.

Момент от срещата в Радио Шумен. Снимка: БНР

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *