С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 167

Промяна в трафика заради баловете

Във връзка с провеждането на абитуриентските балове в Шумен на 23, 24 и 25 май 2021 г. се въвеждат промени в организацията на движение в централната част на града и в района на природния парк „Шуменско плато“ по следния график:

Временно се спира движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски“ до сградата на Община Шумен в участъка – от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“:

–              На 23 май (неделя) – от 16.00 до 20.00 часа;

–              На 24 май (понеделник) – от 15.00 до 20.00 часа;

–              На 25 май (вторник) – от 15.00 до 20.00 часа.

Зоната за кратковременен престой и паркиране в този участък няма да функционира за определения период.

Въвежда се временен пропусквателен режим на кръстовището на бул. „Симеон Велики“ и ул. „Алеко Константинов“ и на площад „България“, както следва:

Въвежда се еднопосочен режим на движение по ул. „Съединение“ в участъка между улиците „Карел Шкорпил“ и „Адам Мицкевич“. Посоката на движение да се осъществява само от ул. „Адам Мицкевич“ към ул. „Карел Шкорпил“ в дните:

Еднопосочно движение ще бъде въведено и в района на ПП „Шуменско плато“ и паметника „Създатели на българската държава“,както ипо пътя от ресторант „Боровец“ към вила „Пазачница“ и Информационния център на паметника до кръстовището на ул. „Владайско въстание“ с ул. „Поп Андрей“ за времето:

–              На 23 май (неделя) – от 16.00 до 20.00 часа;

–              На 24 май (понеделник) – от 15.00 до 20.00 часа;

–              На 25 май (вторник) – от 15.00 до 20.00 часа.

Промените в организацията на движението по време на абитуриентските балове бяха предварително обсъдени между представители на общинската администрация, пътната полиция, училищните ръководства и зрелостниците. Призивът на институциите към абитуриентите и гражданите е да спазват стриктно правилата за движение по пътищата, за да се избегнат струпвания и евентуални произшествия.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *