Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

Програма за Деня на Шумен

С „Час по родолюбие“ в училищата и детските градини ще започне празникът на Шумен на 11 май. В 10.30 часа е ритуалът по издигане на знамената на ЕС, България и Шумен пред сградата на общината. Половин час по-късно, от 11.00 часа, в зала 363 ще се проведе тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат отличени за принос в развитието на града тазгодишните носители на златна значка на град Шумен и ще бъдат връчени наградите за изкуство и култура, припомнят програмата за празника от пресцентъра на общината.

По традиция на празничния 11 май е официалното откриване на Театралния фестивал „Нова българска драма“. Церемонията с изнасяне на театралната хоругва и запалването на театралния огън е в 18.30 часа пред Драматично-кукления театър „Васил Друмев“.

Празничният концерт, който общината подарява на жителите на града за Деня на Шумен, е с участието на един от най-популярните и обичани изпълнители в България – актьор, музикант, текстописец и фронтмен на „Обичайните заподозрени“ Стефан Вълдобрев. Той ще започне в 20.00 часа в зала „Арена Шумен“, а входът е свободен.

Групата ще пристигне в Шумен ден по-рано и на 10 май (вторник) от 18.00 часа в парка до общината Стефан Вълдобрев ще представи книгата си „Книга за песните”, посветена на неговата 50-годишнина. Веднага след това от 19.00 часа в зала „Проф. Венета Вичева“ ще започне безплатен концерт на Ансамбъла за ударни инструменти „Престо“ от Пловдив.

Гости в празничната седмица от 9 до 13 май ще бъдат кметът на побратимения румънски град Браила г-н Виорел Мариан Драгомир и съпругата му г-жа Космина Драгомир, както и зам.-кметът по култура на побратимения унгарски град Дебрецен Ищван Пушкаш и Сандра Мишкеди, директор на Институт Лист – Унгарски културен институт в София.

Във връзка с празничните прояви за Деня на Шумен на 11 май (сряда) от 9.00 до 11.00 часа временно ще бъде спряно движението на автомобили по бул. „Славянски“ от кръстовището с ул. „Карел Шкорпил“ до кръстовището с ул. „Адам Мицкевич“. За същия период от време трябва да бъде освободен от автомобили и паркингът пред сградата на общината в участъка от пешеходната пътека срещу ДКТ „Васил Друмев“ до пешеходната пътека пред ДНА (Военния клуб).

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *