COVID-19: Трябва ли да има ново затягане на мерките?
Да

or

Не
гласували: 734

Проверяват ВиК шахтите по домовете

Представители на „ВиК – Шумен“започват проверки на техническото състояние на водомерните възли и отчитане на водомерите, съобщават от пресцентъра на дружеството. Клиентите трябва да осигурят свободен и безопасен достъп до водомерните шахти на длъжностните лица, упълномощени от „В и К – Шумен“.

От дружеството напомнят, че грижата за доброто състояние на водомерните шахти е задължение на клиента съгласно чл.5.1 и чл.5.14 от Общите условия за предоставяне на В и К услуги на потребителите от В и К оператор.

Водомерните шахти в имотите на клиентите, след края на зимния сезон, трябва да бъдат почистени и подготвени от тях за безопасна експлоатация и при необходимост да бъдат извършени съответните ремонти дейности. В случай на установена неизправност и повреди по водомерния възел и присъединителните елементи, потребителят следва да уведоми В и К оператора.

За изпълнение на дейността си, свързана с водомерите, упълномощените от „В и К – Шумен“ длъжностни лица имат право на свободен достъп до измервателните уреди. Задълженията на В и К оператора във връзка с водомерите, включват: проверка на състоянието и изправността на водомерните възли и присъединителна апаратура и отстраняване на констатираните повреди; подмяна на водомери с изтекъл метрологичен срок или повредени; отчитане на показанията на средствата на измерване при условията и сроковете определени от общи условия за предоставяне на В и К услуги чл.7 ал.6 от общите условия; уведомяване на  потребителите за констатирани проблеми във вътрешната водопроводна инсталация

Клиентите ще бъдат информирани за  датата на посещение на служител на „ВиК – Шумен“ за проверка на техническото състояние на водомерния възел и отчитане на водомера чрез разлепени информационни съобщения или на единния номер 0700 500 54, уточняват от пресцентъра на ВиК Шумен.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *