Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 585

Проверки на контролните органи

В периода от 16 март до 19 март здравните инспектори от РЗИ-Шумен са извършили общо 145 проверки в различни обекти във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.

Проверени са 62 обекта с обществено предназначение по Закона за здравето, каквито са фитнес центрове, игрални зали, фризьорски, козметични салони и други. Проверките в обекти за търговия с храни са 29, проверени за спазване на мерките са и 22 закрити обществени места-административни сгради, застрахователни офиси, банки и други обекти за услуги на населението. Извършени са били и 17 проверки на открити обществени места за спазване на разпоредбите за недопускане струпване на хора.

При всички проверки не са констатирани нарушения на въведените противоепидемични мерки, съобщават от РЗИ.

Областният управител проф. Стефан Желев е в непрекъсната връзка в институциите, осъществяващи контролна дейност на територията на област Шумен по изпълнението на заповедите на министъра на здравеопазването, с които са въведени противоепидемични мерки в страната.

Контролните органи в област Шумен извършват проверки в търговските обекти и аптеките за недопускане спекулативно увеличаване на цените на предлаганите стоки.

По информация на Комисията за защита на потребителите на 18-19 март инспекторите, съвместно с други контролни органи са проверили 5 търговски обекта в град Шумен. При проверките е констатирано едно нарушение, засягащо правата на потребителите на предварителна информация за цените на стоките.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *