С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Проверки на детските площадки

В началото на месец май ще започне мащабна годишна проверка на детските площадки на територията на община Шумен, съобщават от пресцентъра на институцията. Тя ще обхване 50 детски площадки в град Шумен, около 10 броя на територията на кв. Макак, кв. Мътница и кв. Дивдядово. В селата ще бъдат проверени около 20 броя площадки. При проверката ще се следи за състоянието на оградата, настилката, наличието на информационна табела, парковото оборудване (пейки, кошчета, чешми, беседки, перголи), както и състоянието на самите детски съоръжения. При констатирани нередности ще бъдат взети мерки своевременно да бъдат отстранени. Ще бъде изготвен доклад, който следва да се актуализира периодично.

Правят се задължителни проверки след сигнали на граждани. Според направените констатации се извършват  съответните ремонтни дейности. Когато съоръжението не може да бъде ремонтирано и е опасно, се извършва демонтиране. При осигуряване на финансов ресурс на съответните места се поставят нови съоръжения.

През последните години Община Шумен е извършила реновиране на повече от десет детски площадки, като една от тях е тази в Градската градина.  За тази година в капиталовата програма е предвиден бюджет за проектиране на шест броя детски площадки. Тази на ул. „Тракия“ № 6 не е в този списък. На този етап за посочената площадка се планира укрепване на част от съоръженията, а след осигуряване на финансиране, тези които са трайно повредени, ще бъдат подменени.

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *