С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Приходите растат

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Александър Генчев, зам.кмет по финансиите

С пет процента повече в сравнение с миналата година за същия период е нараснало събирането на приходите за първите шест месеца от годината в общинския бюджет. Това обяви пред репортери финансовият заместник-кмет на Шумен Александър Генчев в отчет за стопанските и икономическите тенденции за първото полугодие.

 
Постъпилите приходи с държавен характер са 15.8 милиона лева. Това прави 55 на сто от планираните средства, което пък е ръст спрямо миналата година с 5 процента. За делегираните държавни дейности изпълнението на приходите е 55 на сто, получените средства са 28.7 милиона лева. Същият процент е бил и през 2014, което според Генчев свидетелства, че държавата дори в условията на криза изпълнява задълженията си.

 
Най-голям скок има при изпълнението на местните приходи. За шестте месеца то е достигнало 56 процента срещу 46 година по-рано. Постъпилите средства са 13.4 милиона лева. Изпълнението при данък “Недвижимо имущество” е 66 процента, а при данъка за МПС е 64 на сто.

 
Малко над 1 милион лева е получила община Шумен от продажбата на земя. Заложените приходи по това перо са 2.8 милиона лева.

 
Александър Генчев обясни още, че ритмично се изплащат задълженията по облигационния заем. През февруари е платена вноска от 750 хиляди лева, второ плащане предстои през август.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *