С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Приключи част от проекта по р. Енчова

 

Приключи и вторият етап на проекта за покриване на р. Енчова от кръстовището до Лидл до кръговото на Пети полк, който предвиждаше и благоустрояване на района. Това е един от най-големите инфраструктурни проекти, който нашият екип реализира, каза кметът Любомир Христов, който заедно със зам.-кмета инж. Боян Тодоров, ръководителя на обекта Анатолий Николов и представителя на изпълнителя „Автомагистрали „Черно море“ представиха завършения обект днес на изнесена пресконференция.

Стойността на обекта е 3,2 млн. лв. „Направихме две допълнителни платна, осигурихме енергоспестяващо осветление по цялата дължина на отсечката, изградихме част от велоалеята, която ще продължи в посока от моста на Пети полк до гръцкия блок. В трите участъка на зоната за отдих, ще има разположени кръгли пейки, за които сме дали поръчка и ще бъдат скоро доставени С допълнително изградена ограда ще бъде обезопасена детската площадка, изградихме нов водопровод, върху който сме изградили 56 нови безплатни паркоместа.

 

Имаме проблеми с държавни частни фирми и оператори, поради които не можахме да сменим стълбовете от северната страна на Марица, проблем има с оператори които не правят свои инвестиции, и след време ще започнат да копаят там, където ние сме изградили инфраструктура.

Проектът продължава с участък 3 /от моста на Пети полк до гръцкия блок/. В момента се подготвя обществена поръчка, той ще е на стойност 3,8 млн. лв.. Тук ще бъдат изградени допълнително две платна, защото пътуващите по две ленти успоредно на покрития участък, след кръговото на Пети полк преминават в една лента, което затруднява до известна степен движението. Ще бъде разширен още и мостът на кръговото на Пети полк. В този участък реката няма да бъде покривана, ще бъдат изградени само бетонно корито до следващото кръстовище до гръцкия блок.

 

Следващият участък е от кръговото до гръцкия блок до моста на Бялата пръст, по който започна работа скоро. Там има направена обществена поръчка, има избран изпълнител. Там също се предвижда само бетониране на коритото и облагородяване на района, покрай реката ще върви и велоалеята. Средствата за този участък са 3,2 млн. лв., от които общината ще дофинансира 1,4 млн. лв., отпуснати от МРРБ.

Изпълнител на обекта е „Автомагистрали „Черно море“ АД.

Според Боян Тодоров покриването на реката е бил най-тежкият участък от работата по този проект, но благодарение на технологията, която „ Автомагистрали“ са предложили, това доста е поевтинило покриването. „Трудностите бяха не само от полагането на тръбите, но и от множеството тръби и комуникации, които съществуват край нея, но изпълнителите се справиха добре“, коментира Тодоров.

Поставени са камери по цялото трасе, ново енергоспестяващо осветление, напомни кметът.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *