С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Приказките на Братя Грим оживяват

Шумен е домакин на Международен детски театрален фестивал по приказки на класиците „Братя Грим“. Той се организира по инициатива на ДГ №25 „Братя Грим“  и се провежда на всяка четна година с подкрепата на Община Шумен. Стартира успешно през 2002 г. и негова кръстница е тогавашната посланичка на Република Германия у нас Урсула Зайлер-Албринг. В началото започва като национален, а след третото си издание прераства в международен, напомнят от пресцентъра на община Шумен.

Днес в 9.00 ч. бе вдигната завесата на XII издание на фестивала, а гостите имат възможност да гледат общо 19 постановки на сцената на Общинския младежкия дом в Шумен. Приветствие към участниците отправи директорът на ДГ „Братя Грим“ д-р Евгения Михова. Спектакълът се осъществява в сътрудничество с Департамент „Театър“ към Нов български университет, като днес на сцената се играят заедно студенти-бъдещи актьори и децата от детските градини.

Международният театрален фестивал по приказки на класиците ще завърши с концерт-спектакъла „Шестимата слуги“ на децата от ДГ “Братя Грим“. Представлението започва в 17,00 ч. на сцената на  Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен. Тогава ще бъдат официално връчени и наградите на малките актьори.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *