Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 492

Приемна на кмета

Мила Петрова поиска пешеходна пътека на кръстовището “Кирил и Методий” и “Харалан Ангелов”.

Пешеходни пътеки, кастрене и отстраняване на липи, ремонт, изграждане на нов обходен път, това поискаха шуменци от кмета Любомир Христов в приемния му ден днес.

Разтревожена майка на бъдещ първокласник поиска пешеходна пътека на кръстовището на ул. „Харалан Ангелов” и „Кирил и Методий”. Според Мила Петрова по улицата към Трето основно училище преминават много деца, а кръстовището е натоварено. Кметът пое ангажимент да постави въпроса пред Комисията по безопасност на движението, но уточни, че ако това не е възможно, няма как да стане. В Закона за движение по пътищата е указано, че пешеходни пътеки се правят на разстояние една от друга не по-малко от 250 м., уточни Христов.

Делегация от кв. Мътница засипа кмета Любомир Христов с нерешени проблеми.

Делегация от кв. Мътница дойде с четири въпроса към кмета. Най-наболелият според тях е преминаването на тежкотоварни камиони през квартала. Това създава както предпоставки за произшествия, така и за разрушаване на сградите край улицата. Къщите на хората пропадат, някои са вече напукани и направо има дупки, коментира единият от представителите на квартала. Хората потвърдиха, че преминаването на тежките камиони създават усещането за постоянно земетресение. Към това добавиха огромния прах и шум, който създават тежките камиони.  Хората от Мътница са подали жалба още през 2013 г., тогава отговорът от общината е бил, че ще се търси вариант за обходен път. През 2017 г. управителят на „Пътища” АД Георги Григоров устно е обещал да направи обходен път, но мерки неса предприети. Кметът Христов пое ангажимент да направи среща между жителите на макак и Григоров и да се потърси решение на проблема.

Хората от Макак се оплакаха, че нямат и детска площадка, няма маркировка по улиците. Поискаха и легнали полицаи в началото и края на квартала. Към това добавиха и необходимостта от окастряне на клоните на дърветата, които опират по жиците. Кметът ги уведоми, че това е работа на Енерго-про, но пое ангажимент да информира фирмата за проблема.

За ремонта на кметството бе последният въпрос, който хората поставиха на кмета. Сградата е стара, с цепнатини, порутена и опасна за посетителите. Поискаха и един човек на половин бройка, който да обслужва сградата и района.

Шемсие Раимова поиска да бъде отсечена липата пред прозореца на апартамента й заради алергии на децата.

Други граждани от ул. „Христо Генчев” 1 поискаха да бъде отрязана липата пред прозорците им, тъй като едното от децата им страда от бронхиална астма, а другото е с наченки на алергия към липовия цвят. Любомир Христов уведоми гражданите, че вече има съставена комисия, която ще оглежда дърветата и ще преценява къде какво може да се направи. Днес каза кметът, че са постъпили още две жалби за отсичане на дървета.

Веска Василева се опита да реши чрез кмета проблем на живеещите в блока, чиито мази са потънали във фекални води.

Последната гражданка Веска Василева се жалва от проблем с теч в избените помещения на блок 21 на ул. „Ген. Драгомиров”. Кметът бе запознат с проблема, но коментира, че вътрешните инсталации и отклоненията са грижа на собствениците, а ВиК отговаря за централния водопровод. Все пак Христов пое ангажимент специалисти на ВиК да посетят блока и да обяснят на живеещите там как може да се реши проблемът.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *